Ispovesti

LEPOTICA SA MISTRIJOM! Upoznajte najatraktivniju građevinarku koja pomera granice! (VIDEO)

Rame uz rame sa muškim kolegama dvedestsedmogodišnja Melisa Borselino radi na građevini i bez problema može da nosi džak cementa i da vešto batara mistrijom.

31.08.2022 17:00

LEPOTICA SA MISTRIJOM! Upoznajte najatraktivniju građevinarku koja pomera granice! (VIDEO)
Printscreen/Melissa Borsellino/ LatestUKNews

Melisa Borselino (27) je lepotica u muškom svetu. Ona se bavi građevinarstvom i rame uz rame sa muškim kolegama vešto barata mistrijom. Nije joj problem ni da ponese džak cementa, da malteriše zidove, a pravi je umetnik i kad je u pitanju krečenje. Kako je ispričala za Njujork tajms, još nije upoznala ženu koja se profesionalno bavi tim muškim poslom.

Kao i većina devojaka i Melisa je jedno vreme radila u kafiću, ali nije bila zadovoljna uslovima pa je odlučila da krene očevim stopama i postane građevinar.  

Inače, Melisa ima disleksiju, odnosno problem s čitanjem i razumevanju pročitanog, pa se teško snalazi s kompjuterima. 

- Razmišljala sam šta bih mogla da radim i da imam pristojnu platu kao muškarci. Gledala sam mog tatu koji je 40 godina radio u građevinarstvu i pomislila sam zašto da ne - ispričala je ona.

Melisa nije prva žena u građevinarstvu, ali su za dame najčešće rezevisani kancelarijski poslovi. Ona, međutim, sa sve svojim ekstenzijama na kosi i manikiranim noktima, radi na skeli.

- Moj tata bio je skeptik i da bih mu dokazala da sam sposobna za taj posao morala sam sama da sredim našu šupu i pokažem mu da mi nije problem da isprljam ruke. Kao žena imam manje snage, pa mi je u početku bio problem da podignem džak ili težak alat, ali sam i to rešila vežbanjem u teretani. Već za nekoliko nedelja sam ojačala i sad bez problema mogu da prebacim džak sa cementom na rame i prenesem ga gde treba - ispričala je kroz osmeh Melisa.

Kao žena u muškom poslu morala je da nauči da se nosi s negativnim komentaima kolega.

- Nema ničeg više strašnog nego raditi na gradilištu samo s muškarcima. To može biti neprijatno, ali sam naučila da ignorišem dobacivanje. Rečeno mi je da sam previše lepa za ovaj posao, što je smešno. Kakve veze ima fizički izgled s poslom građevinara - kazala je Melisa.

@darling_plastering Aponge float from refina holds more water and sponges faster great for big areas #fyp #womenplasterer #work #foryoupage #grafter ♬ Come Check This - FETISH

Ona ističe da se nada da će njena priča podstaći i inspirisati i druge žene da budu uspešne u muškim poslovima. 

- Građevinarstvo je muški svet, ali ne mora da bude. Nije važno šta drugi misle važno je da budete srećni na svom radnom mestu i da možete da napreduje - zaključila je ona. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)