Ispovesti

RODIĆE SEBI UNUKU: Ne, nije prvoaprilska šala, već životna priča koja je zapalila internet!

Majka osmoro dece je trudna i rodiće sopstvenu unuku, nakon što je otkrila da njena ćerka ne sme da ostane u drugom stanju.

01.04.2022 17:00

RODIĆE SEBI UNUKU: Ne, nije prvoaprilska šala, već životna priča koja je zapalila internet!
shutterstock.com

Čelis Smit (50) iz Jute ponudila se da bude surogat majka za svoju ćerku Kejtlin Munjoz (24), nakon što joj je rečeno da više ne može da ima decu zbog razorne autoimune bolesti. Portal Srećna Republika vam otkriva kako je došlo do toga da baka postane majka vlastite unuke i kako je ostatak porodice reagovao na ovaj čudan splet događaja.

Sve je počelo 2019. godine, kada je Kejtlin, koja živi u El Pasu u Teksasu, dijagnostikovana bolest koja napada zdrave delove njenog tela pod nazivom Sjogrenov sindrom, a takođe pati i od endometrioze - stanja u kojem tkivo slično sluzokoži materice počinje da raste na i drugim mestima, kao što su jajnici i jajovodi.

Imala je sreću da jednom ostane u drugom stanju i na svet putem vantelesne oplodnje donese svog sina Kalahana, koji sada dve godine. Sve se to desilo pre nego što joj je dijagnostikovan Sjogrenov sindrom. Čelis, koja živi u Juti, u pomoć vantelesne oplodnje, sada nosi drugo dete svoje ćerke Kejtlin, devojčicu, koja bi trebalo da se rodi u maju.

- I te 2019. godine sam se borila sa neplodnošću zbog endometrioze i već tri godine bezuspešno pokušavam da zatrudnim - rekla je Kejtlin.

Ova mlada majka i njen suprug Migel (30) odlučili su da otpočnu novi ciklus vantelesne oplodnje, iz kojeg su dobili četiri embriona.

- Ubačena su mi dva embriona što je rezultiralo rođenjem mog sina Kalahana. Trudnoća je tekla jako dobro, sve dok mi se nije pojavio zapaljenski proces u 30. nedelji što je i dovelo do moje dijagnoze. Lekari su mi rekli da nije bezbedno da ponovo ostajem u drugom stanju. Bila sam slomljena, oduvek mi je bio san da imam veliku porodicu, san da budem majka sa puno dece još od malena - objasnila je Kejtiln.

Čelis, vlasnica zabavne farme u Juti, bila je skrhana kada joj je Kejtlin rekla vest, piše portal Dejli Mejl

- U oktobru 2019. godine Kejtlin je došla da me poseti dok je još bila trudna sa Kalahanom, pošto živimo u različitim državama. Na putu do kuće imala je problema sa disanjem i stezalo je u grudima, posle čega joj je rečeno da ima upalu plućne maramice. Dve nedelje kasnije, dijagnostikovan joj je Sjogrenov sindrom, nešto što je zapravo imala od svoje 16. godine, ali joj nikada nije tačno postavljena dijagnoza. Imala je neverovatnu sreću da je iznela prvu trudnoću skoro do punog termina, jer Sjogrenov sindrom često uzrokuj pobačaj u prvim mesecima trudnoće. Dugo sam razmišljala kako ona neće moći da ima više dece. Zadržala sam svoje misli za sebe dok se nisam uverila da ne donosim odluku da joj budem surogat majka u afektu, ali duboko u sebi sam znala da je to ispravna stvar. Nekoliko meseci nakon što mi je rekla, nazvala sam je i ponudila joj da ja budem njena surogat majka. Bila je u šoku od te ideje jer je baš tada sedela u svom autu i ​​čekala da se njen sin probudi, pitajući se da li postoji ikakav način da ima još dece. Moj poziv je za nas obe bio kao prst sudbine i početak našeg puta - prisetila se Čelis.

Nakon što je izdržala osam savršenih trudnoća, Čelis nije videla drugu opciju osim da se ponudi da bude surogat majka svojoj ćerci nakon što je videla kako joj se zbog opake bolesti uništavaju životni snovi o velikoj porodici.

Rekla sam Kejtlin da svi moraju da 100 posto da se slože, moj suprug Kajl, Migel i sama Kejtlin. Jas am već bila 100 posto sigurna, ali ako je bilo ikakvih sumnji od strane bilo koga od njih, nisam želela da nastavim sa insistiranjem. Svi su se složili i moj muž je bio 110 posto uz mene do kraja. Zbog svojih godina, morala sam da odradim brojne medicinske analize pre nego što mi je potvrđeno da mogu da budem surogat majka. Ali kada smo dobili odobrenje, u septembru su mi ubačena dva embriona i tako je došlo do toga da sam ja sada trudna i da nosim svoju unuku - rekla je Čelis.

Kejtlin sanja da ima veliku porodicu kao i njena mama.

- Bila sam toliko šokirana kada mi je mama ponudila da mi bude surogat, uvek mi je bila ogromna podrška za sve ono što želim da radim u životu i podržala me u mojim snovima da imam veliku porodicu. Znam da su sve njene trudnoće protekle savršeno i da je izuzetno zdrava, tako da nikada nisam ni sumnjala da će biti problema da mi bude surogat - rekla je Kejtlin.

Kejtlinina ćerka treba da se rodi u maju, a porodice Munjoz i Smit su izuzetno uzbuđene zbog njenog dolaska na svet.

- Veoma sam uzbuđena što ću prva videti svoju unuku. Mislim da će vrhunac celog iskustva surogat majčinstva biti da vidim ozareno lice moje ćerke dok pored mene iščekuje rođenje svoje ćerke. Iz dubine srca i duše, radujem se tome što ću za svoju ćerku i njenog muža na svet doneti ovu prelepu devojčicu. Toliko su čeznuli za ovim, srce će mi biti puno kada ugledam radost i ljubav na njihovim licima nakon rođenja moje unučice - zaključila je Čelis.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)