Ispovesti

ISTO VISOKO ČELO KAO TATA I SLIČAN NOS: Upoznala sam svog izgubljenog brata - i taj dan mi je promenio život

Ispovest Australijanke koja je sa 18 godina saznala za vanbračnog sina svog oca.

13.05.2024 21:30

ISTO VISOKO ČELO KAO TATA I SLIČAN NOS: Upoznala sam svog izgubljenog brata - i taj dan mi je promenio život
Gudrun Schulze Ebbinghoff / Stockimo / Alamy/Ilustracija

Australijanka Melisa Nobl imala je 18 godina kada je njen otac otkrio da je svog najstarijeg sina, a njenog brata, dao na usvajanje. Ovo otkriće promenilo je njen i život njene porodice. 

- Moramo da razgovaramo sa tobom o nečemu, draga, rekao je tata jednog dana za večerom. Bilo je leto 2003. a mama, tata i ja smo sedeli u polumraku na verandi. Zvučao je ozbiljno i zastrašujući scenario je počeo da se vrti po mojoj glavi. Da li je loše? Da li je mama imala rak? - započela je svoju ispovest Melisa za The Guardian.

Kako je ispričala, otac joj je sklanjajući pogled rekao da ima brata u Kanadi. On je kao mladić sa svojom tadašnjom partnerkom dobio bebu koju su dali na usvajanje.

- Tata se očigledno borio sa krivicom i delovao je nervozno zbog toga kako ću reagovati. Ja sam, na kraju krajeva, bio poslednje od nas četvoro dece kome je rečeno da tamo negde imam brata. Ali, sve što sam osetila u tom trenutku bilo je uzbuđenje što negde tamo u drugom delu sveta imam još jednog brata - rekla je Melisa.

Potraga za sinom

Narednih meseci Melisina mama je ubeđivala muža da pokuša da pronađe svog sina. Kada je njen otac godinu dana kasnije dobio poziv da se vidi sa prijateljima u Vankuveru shvatio je da je to dobra prilika da potraži i svog sina. 

To je i uradio i preko vladine agencije uspeo da pronađe svog sina Šona. Ispostavilo se da nekoliko meseci ranije Šonu umro otac koji ga je usvojio što je bio pravi trenutak da se poveže sa biloškim tatom. 

U početku su otac i sin razmenjivali mejlove i poruke, a jedne septembarske večeri Melicu je tata pozvao i pokazao joj fotografije Šona i njegove porodice.

- Odjednom sam mogala da vidim njegovo lice umesto da ga samo zamišljam. Tata i ja smo plakali gledajući njegove slike kad je bio dete, na takmičenju u klizanju, kao tinejdžer, njegovo venčanje... Bila je to prekretnica i bili smo srećni što nam je dopsutio da vidimo deo njegovog života. Jednog dana moj otac ga je pozvao telefonom i tako je Šon ušao u naše živote - ispričala je Melisa. 

Ona priznaje da je jedva čekala da upozna svog 15 godina starijeg brata koji je živeo u Kanadi. 

- Saznali smo da Šon ima četvoro dece, uključujući ćerku po imenu Melisa (moja imenjakinja) i sina po imenu Majkl kako se zvao moj stariji brat. Šon je znao da je usvojen većinu svog života i rekao je da ima divno vaspitanje - ispričala je ona.

Melisa je emotivno opisala i prvi susret sa bratom.

- Prvi put smo se sreli na prilazu mojih roditelja. Bila sam oduševljena njegovom sličnošću sa tatom. Isto veliko čelo. Sličan nos. I što je najupečatljivije imao je tatine noge. Nervozno smo se zagrlili, a onda je Majkl dobacio: "Šone, nasledio si tatine noge!" Svi smo se smejali, a Šon je kasnije priznao da kad smo prvi put sreli imao je osećaj "kao da se vraća kući" - ispričala je Melisa.

Iznenađenje za svadbu

Ona je poželela da njen brat bude uz nju i kad se bude udavala, ali se on pravdao obavezama na poslu. 

Međutim, ispostavilo se da je želeo da je obraduje svojim dolaskom, a sve je organizovao njen budući suprug.

- Pokrio mi je oči rukama i kad sam prišla kombiju koji je bio parkiran ispred restorana sklonio je ruku i viknuo: "Iznenađenje!" na zadnjem sedštu je sedeo moj brat Šon, a ja sam počela da vrisštim od sreće dok smo se grilili. Nisam mogla da verujem da je putovao pola sveta da bi bio na mom venčanju. Uzvratila sam mu tako što sam ga iznenadila za njegov 50. rođendan. Moram priznati da sam jako vezana za Šona, on je uvek spreman da me sasluša i da pravi savet. Možda sam izgubila prvig 20 godina našeg života, ali sam srećna što smo se sreli i povezali kao pravi brat i sestra - zaključila je Melisa. 

Više fotografija Melise i njenog brata Šona možete pogledati ovde.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)