Ispovesti

"SESTRI SAM OTKAZALA POZIV NA VENČANJE": Ispovest buduće mlade zbog koje Internet gori

Neke odluke je veoma teško doneti, pogotovo kad je reč o najužim članovima porodice

11.01.2024 21:01

"SESTRI SAM OTKAZALA POZIV NA VENČANJE": Ispovest buduće mlade zbog koje Internet gori
Shutterstock

Svaka buduća mlada strahuje da će njen najvažniji dan u životu na neki način biti upropašten. Jedna od njih podelila je svoje strahove na forumu Reddit. Njena ispovest izazvala je veliku pažnju.

- Pre 11 godina, mojoj tada 15-godišnjoj sestri Ani je dijagnostikovan tumor. Operacija je, na sreću, bila uspešna, ali su lekari rekli da moramo da budemo jako obazrivi i da svaku promenu njenog zdravstvenog stanja obavezno prijavimo. Kad god bi se Ani pojavila nova izraslina na telu, trčali smo u bolnicu na dijagnostiku i nove cikluse lečenja. Ali, uvek se ispostavilo da su se Ani promene vraćale na meni najvažnije datume u životu: kad mi je bio rođendan, kad sam diplomirala, kad sam upisala fakultet, kad sam završila fakultet... Nijedan radosni događaj u mom životu nisam uspela da proslavim, jer je Ana bila u bolnici i cela porodica je, očekivano, bila uz nju – započela je svoju ispovest buduća mlada.

Slična situacija desila se i kad je ova devojka zaprošena. Radosnu vest je odmah podelila sa sestrom, ali je ona rekla kako se ne oseća dobro i kako će odmah morati da ode u bolnicu.

- Na dan kad sam to želela da saopštim mami i tati, i njih dvoje i članovi uže familije su se sjatili u bolnicu da bi bili uz Anu. Bila sam duboko povređena zbog toga, jer sam imala utisak da Anina bolest „krade“ moju sreću. Volim je, ona je moja sestra, ali sam tog dana posmunjala da ona namerno čini sve da bi bila u centru pažnje i da bi svi brinuli o njoj – iskrena je ova buduća mlada.

Kad je zakazano venčanje, buduća mlada je očekivala da će cela porodica biti uz nju i da će se konačno zajedno radovati divnom trenutku u njenom životu Ali, nekoliko dana pre „dana D“ Ana joj je rekla da će doći na venčanje u invalidskim kolicima, tražeći od sestre da to nikako ne govori njihovim roditeljima.

- Poludela sam i rekla joj da tako nešto ne bi trebalo da krije, posebno ne zbog mog venčanja. Ali, Ana nije htela da odustane i da me posluša; rekla je da bi to uznemirilo naše roditelje pred venčanje i da je ipak bolje da im to saopšti na sam dan mog venčanja. Tad sam joj rekla da zaboravi na pozivnicu koju sam joj poslala i da ću se venčati bez njenog prisustva. Jer, ovo bi bio ko zna koji put u životu da mi upropasti lep događaj i da bude u centru pažnje članova porodice koji će bdeti nad njom i opet gurnuti mene u drugi plan - bila je iskrena buduća mlada.

shutterstock.com

Buduća mlada bila je u velikoj dilemi da li je ispravno postupila kad je sestri otkazala poziv na venčanje

 

Korisnike Reddita upitala je da li je pogrešila što je donela takvu odluku, strahujući da li je njena odluka ispravna. (Ne)očekivano, dobila je veliku podršku i uverenja da nije pogrešila kad je sestri opozvala poziv na venčanje.

- Moraš da sedneš sa roditeljima i na vreme im kažeš da će Ana doći na tvoje venčanje u invalidskim kolicima. Oni to moraju da saznaju ranije, a ne na dan venčanja. Zamisli koliko će biti uplašeni i tužni kad shvate da će Ana morati da bude u kolicima. Zar će njima biti do slavlja?

- Razgovaraj sa roditeljima i objasni im zašto si odustala od ideje da se Ana pojavi na tvom venčanju. Podseti ih da je svaki tvoj radosni događaj u životu pao u senku zbog njene bolesti, a da ovoga puta želi da njih  poštedi stresa, a zapravo će im prirediti još veći stres. Reci im da ne želiš da na dan tvog venčanja Ana bude u centru pažnje zato jer krije svoje zdravstveno stanje i da je to razlog zbog kog si joj otkazala poziv.

- Ako već zna da je bolesna, zašto to ne kaže roditeljima? Njima neće biti lakše ako saznaju da bi na dan tvog venčanja trebalo da bude u invalidskim kolicima, naprotiv. Biće im mnogo teže i neće moći da se raduju tvojoj sreći zbog venčanja. Nemoj da te muči griža savesti što si joj otkazala poziv – glasili su komentari podrške ovoj budućoj mladi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)