Ispovesti

BAKA JULIJA BILA JE NEVINA PRE BRAKA: Ovo su njeni mudri saveti za devojke, bićete zapanjeni onim što je rekla (FOTO)

Ceo život provela je sa jednim muškarcem sve do njegove smrti pre 3 godine.

27.11.2023 21:01

BAKA JULIJA BILA JE NEVINA PRE BRAKA: Ovo su njeni mudri saveti za devojke, bićete zapanjeni onim što je rekla (FOTO)
shutterstock.com

Baka Julija (81) svog supruga upoznala je kad je imala samo 16 godina. Za njega se udala čim je zagazila u ponoletstvo i izrodila troje dece od kojih danas ima šestro unučića. Kako je ispričala, ceo život je provela sa jednim muškarcem s kojim je bila u braku 60 godina sve dok nije ostala udovica pre tri godine.

shutterstock.com

Baka često razgovara sa svojom unukom o muško-ženskim odnosima

Poštujte sebe 

Prema rečima baka Julije, ona je stasavala u drugačije vreme koje današnje devojke ne mogu ni da zamisle.

- U vreme kad sam se ja zadevojčila podrazumevalo se da moraš da ostaneš nevina do braka. Na taj način devojka je dokazivala svoju čast. Moj otac je bio strog i nikad mi nije palo na pamet da obrukam njega i našu porodicu - počela je svoju ispovest ova simpatična bakica.

Kako je ispričala, supruga je upoznala kad je imala samo 16 godina i dve godine su se zabavljali pre nego što su stupili u brak.

- Ako mislite da su sve devojke tada nevine ulazile u brak grdno se varate. I tada je bilo ovakvih i onakvih, samo što se to krilo. Moj budući suprug bio je fin i obrazovan mladić iz ugledne porodice. Prvih godinu dana je poštovao moj zahtev da ostanem nevina do braka, ali kad smo se verili počeo je da me pritiska. Nisam popustila. Gledam današnje devojke previše brzo i lako se upuštaju u intimne odnose pa posle plaču kad ostanu same i povređene. I mojoj unuci često kažem da ne žuri, što te muškarac bude duže čekao, to ćete više poštovati. Nemoj da dozvoliš ikome da se prema tebi odnosi kao otirač - mudre su reči ove bake.

Sa suprugom je bila punih 60 godina u braku sve do njegove smrti.

- On je bio prvi i jedini muškarac koji me je ikad dotakao. Nije naš brak bio med i mleko, bilo je uspona i padova ali smo uspeli da prevaziđemo sve probleme. Ne znam da li je on mene nekad prevario, ali nikad nije dozvolio da se osetim iznevereno, povređeno i poniženo - dodala je ona.

Shutterstock

Baka je bila u braku punih 60 godina sve dok nije ostala udovica

Žao mi je, ali...

Kako je ispričala baka Julija, često razgovara sa svojom unukom o muško-ženskim odnosima i trudi se da joj prenese mudrost koju je stekla godinama.

- Žene pristaju na stvari na koje ne bi trebalo, praštaju ono što se ne prašta... Ako ti ne poštuješ sebe ni muž te neće poštovati. Moraš da postaviš jasne granice da zna šta će se desiti kad te granice pređe. Ja sam imala sreće sa mojim suprugom, ali verujem da je to zato što sam mudro birala u mladosti. Testirala sam ga bezbroj puta pre nego što sam pristala da mu kažem da. Morate da upoznate čoveka, a ne da srljate u brak i posle da se razvedete nakon godinu, dve - rekla je baka Julija.

Kad je jednom prilikom unuka upitala da li se pokajala što je u brak ušla nevina i ceo život provela s jednim muškarcem njen odgovor je iznenadio. 

- Iskreno, žao mi je što je ispalo tako. Bila sam vrlo mlada kad sam se udala, a posle nisam želela da rizikujem sopstveni obraz i porodicu zbog prolazne avanture. Da sam danas u istoj situaciji nikad ne bih uradila tako. Dopustila bih sebi da budem i sa drugim muškarcima, a svakako se nikad ne bih udala tako mlada. Moj život je bio miran i spokojan, ali mi nedostaje što nisam imala više avantura pa i ljubavnih kad sam bila mlada. Ali, valjda je to bila moja sudbina koju sam prihvatila. Devojke, nemojte se udavati mlade, dopustite sebi da živite, da volite, patite i razočarate se ali uvek stavljate sebe na prvo mesto koliko god da volite muškarca s kojim ste u vezi ili braku. Muškarac može da se promeni, a u vezi sa sobom ostajete zauvek - mudro je rekla baka Julija.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)