Ispovesti

ZBOG PROBLEMA SA NARKOTICIMA ODUZELI SU MI STARATELJSTVO NAD DETETOM I ZATVORILI: Ispovest jedne majke nikoga nije ostavila ravnodušnim (FOTO)

Šej Valters je bila zavisnica, koja je i sama radila kao diler, izgubila je starateljstvo nad sinom i dospela iza rešetaka, ali se uzdigla i počela život iz početka.

16.05.2023 17:01

ZBOG PROBLEMA SA NARKOTICIMA ODUZELI SU MI STARATELJSTVO NAD DETETOM I ZATVORILI: Ispovest jedne majke nikoga nije ostavila ravnodušnim (FOTO)
Fejsbuk-Shay Walters

Šej Valters je žena koja je bila iz prosečne porodice u kojoj nije manjkalo ljubavi, pa ipak u trenutku kada je većina njenih prijatelja razmišljala u koju srednju školu treba da krene, ona je otišla pogrešnim putem. "Zabranjeno voće" je bilo toliko primamljivo ovoj devojci, da je krenula sa isprobavanjem alkohola i lakih droga. Nije trebalo mnogo vremena, a ona se već našla u začaranom krugu opijata, teških droga i kriminala. 

- Već sa 15 godina sam krenula sa ekperimentisanjem. Htela sam da budem buntovnica. Većina mojih prijatelja i poznanika je razmišljala o fakultetu, ali ja sam krenula sasvim drugim putem. Uskoro više nisam mogla da živim bez droge. Uz alkohol, pušila sam marihuanu i uzimala lekove protiv bolova. Sa 17 godina sam zatrudnela. Povrh svega bila sam u vezi u kojoj je bilo prisutno fizičko i psihičko nasilje. Bukvalno sam se nalazila u paklu - objašnjava Valtersova.

 

 

Šej se nakon porođaja iselila iz porodične kuće, a njena zavisnost je počela da izmiče kontroli. Kako bi uvek imala dostupnu drogu, počela je da radi kao diler i da isprobava sve vrste nedozvoljenih supstanci. Najtragičnije od svega bilo je što je njen sin do šeste godine živeo sa njom i bio svedok njenih tragičnih stanja. Kulminacija je nastupila kada se ova žena predozirala, a sceni kada je hitna pomoć pokušavala da je povrati u živit prisustvovao je i njen sin.

Posle tog događaja moja porodica je podnela zahtev za starateljstvo nad mojim sinom, a ja sam bukvalno dotakla dno. Postala sam beskućnica, bila sam potpuno sama i slomljena. Većinu vremena nisam ni bila svesna, niti znala za sebe. Sinu je bilo bolje bez mene, želela sam samo da umrem - priseća se Valtersova.

Ova žena je mislila da gore od toga ne može, ali to je bio tek početak njenih muka. Ubrzo je uhapšena i osuđena je na 22 godine zatvora.

- Tek u zatvoru sam shvatila da se zavisnost može prevazići i da je moguće da ponovo postanete produktivna i srećna osoba. Odlučila sam da šta god da mi se desi, više nikada neću uzimati drogu ili alkohol. Pohađala sam program koji mi je pomogao da prevaziđem zavisnost. Otkrila sam Boga i počela da idem u crkvu. Uz veru u Gospoda i proces rehabilitacije je bio uspešan. Najzad sam počela da vidim svetlost na kraju tunela. Na svu sreću odslužila sam samo dve od 22 godine kada sam puštena na uslovnu slobodu - objašnjava Valtersova na kraju svega.

Šej je trezna više od 7 godina, a svoje iskustvo iskoristila je veoma poučno i sada pokušava da pozitivno utiče na  druge, a osnovala je i centar za odvikavanje. Budući da je trezna i da ne koristi droge, uspela je da vrati starateljtsvo nad sinom, a upoznala je i ljubav svog života. Sada je veoma relogiozna žena i mama troje dece.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)