Ispovesti

OSETILA SAM BOLOVE TOKOM ODNOSA, A ONDA SU MI REKLI ZASTRAŠUJUĆU DIJAGNOZU! Zvezda sajta za odrasle iznenadila: Čuvajte se polno prenosivih bolesti! (FOTO)

Fenela Foks je izbegavala odlaske na pregled, a danas podiže svest devojaka o tome o čemu posebno treba da vode računa.

26.12.2022 21:32

OSETILA SAM BOLOVE TOKOM ODNOSA, A ONDA SU MI REKLI ZASTRAŠUJUĆU DIJAGNOZU! Zvezda sajta za odrasle iznenadila: Čuvajte se polno prenosivih bolesti! (FOTO)
instagram.com/fennela fox

Fenela Foks je stekla popularnost zahvaljujući svom impresivnom sadržaju na sajtu odrasle. Sada je prepoznatljivost u javnosti iskoristila kako bi podigla svest o polno prenosivim bolestima i raku grlića materice. 

tiktok/fenelafox

Fenela Foks progovorila o polno prenosivim bolestima i posledicama koje su one imale po njeno telo 

Ta atraktivna lepotica (29)  iz Vorstera u Engleskoj uradila je prvi test i, nažalost, otkrila da ima težak slučaj HPV infekcije. U trenu se zabrinula da bi mogla da ima rak. Naime, HPV (humani papiloma virus), koji je veoma rasprostranjen u populaciji širom sveta, može izazvati rak grlića materice i druge vrste kancera, uključujući kancer vulve, vagine, penisa ili anusa. Iako su raku često potrebne godine, čak i decenije, da se razvije nakon što osoba dobije HPV, važno je biti na oprezu.

Fenela je otišla na biopsiju i rezultati su bili da je imala prekancerozne ćelije, ali na sreću, ne i maligni tumor. Za medije je progovorila o svom iskustvu. 

- Primetila sam da krvarim kada sam koristila svoje seksualne igračke i da mi je potrebna kupka da se opustim jer me boli. Ispostavilo se da su to znaci HPV-a. Provela sam užasnu noć posle operacije, malaksala, sa veoma niskim krvnim pritiskom. Proces oporavka je bio duži nego što sam se nadala, ali sada sam skoro četiri nedelje posle intervencije i konačno se osećam kao ja - rekla je Fenela za Dejli Star.

Kako je objasnila, odlagala je odlazak kod lekara, ne smatrajući da joj se bilo šta ozbiljno dešava.

- Nisam mislila da mi je potrebno da radim bris jer više nisam imala seks, ali imala sam ga veoma često kada sam bila tinejdžerka. Ispostavilo se da postoji mnogo toga o HPV-u i raku grlića materice za šta nisam znala, a volela bih da jesam - rekla je Foksova, koja je inače i poznata zvezda OnlyFans-a.

Fenela nije znala da HPV može da ostane u telu od 10 do 20 godina pre nego što se razvije u rak grlića materice, što znači da može da se dobije tokom prvog seksualnog iskustva. Zbog toga je važno redovno testiranje. Takođe, nije znala da muškarci ne mogu da se testiraju na HPV kao što to mogu žene, pa ako ne pokazuju fizičke simptome, neće niznati da li ga imaju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)