Brak i veze

PRODAVALA JE SVE ŠTO JE IMALA DA BI NJEGA LEČILA: Šumaherova žena je prvo ljubila njegovog kolegu, sada mu je lojalna

Malo poznati detalji iz života legendarnog Nemca.

30.07.2024 16:39

PRODAVALA JE SVE ŠTO JE IMALA DA BI NJEGA LEČILA: Šumaherova žena je prvo ljubila njegovog kolegu, sada mu je lojalna
Photo4 / LaPresse / Profimedia

Sedmostruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher napunio je 55 godina. Prošlo je 11 godina od nesreće na skijanju na francuskim Alpima, gde je teško povređen, a on otad nije viđen u javnosti.

Šest meseci je proveo u komi, a po izlasku iz bolnice lečen je kod kuće. Brigu o njegovom zdravlju preuzeo je tim lekara, a njegova supruga Korina Šumaher (54) bila je prinuđena da preproda imanje da bi mogla da plati skupo lečenje koje je Mihaelu bilo potrebno da bi ostao živ. Prethodno je prodala vilu u Švajcarskoj, kao i Mihaelov luksuzni mercedes. Prošle godine je objavljen i Netfliksov dokumentarac u kojem je porodica pričala o briljantnoj karijeri Mihaela Šumahera, ali se nisu previše doticali njegovog zdravlja.

- Živimo zajedno u svom domu, vodimo terapije, činimo sve da mu bude bolje i da osetimo solidarnost naše porodice. Nedostaje mi on svaki dan i ne samo meni, nedostaju mi deca, porodica, moj otac, svi oko njega. Ali Mihael je tu, drugačiji, ali on je tu i to nam svima daje snagu - rekla je tada Korina Šumaher.

Sve što se zna jeste da Mihael Šumaher može da sedi i komunicira očima. Njegov bivši menadžer Vili Veber ranije je optužio Korinu da ga skriva od sveta i da ne daje nikakve informacije o njegovom zdravlju.

Landmark Media / Landmark / Profimedia

Mihael Šumaher sa ženom Korin

Insinuirao je da namerno nešto krije i da ne želi da iko sazna istinu. Međutim, bivši šef Ferarija Žan Tod je prošle godine imao samo reči hvale.

- Proveo sam dosta vremena s Korinom od njegove povrede 29. decembra 2013. Ona je sjajna žena i vodi celu porodicu. Nije očekivala da će tako biti, sve se odigralo tako brzo i jednostavno nije imala izbora. Ali ona ide, ja joj verujem i ona meni. Zahvaljujući lekarima i saradnji s Korinom, koja je želela da preživi - preživeo je, ali s posledicama. Nadamo se da će se stvari polako, ali sigurno poboljšati - rekao je tada Todt.

Njihova ljubavna priča je počela 1991, kada je bio na početku karijere u Formuli 1.

Upoznali su se na zabavi na koju je Korin doveo njen tadašnji dečko nemački auto-as Hajnc-Harald Frentcen. Korina je ubrzo prekinula vezu s njim i počela da izlazi s Mihaelom Šumaherom. U početku se pričalo da je njihova veza samo marketinški trik, ali se ubrzo pokazalo da to nije slučaj.

Mihael Šumaher je prvi put postao svetski šampion 1994. Ponovio je isti uspeh 1995. i oženio se Korinom u avgustu. Par je imao dvoje dece -ćerku Đinu Mariju rodila je 1997, a sina Mika 1999. Mihael Šumaher je svoj privatni život uvek držao podalje od javnosti, a Korina takođe nikada nije volela da se ističe u javnosti i davala je samo nekoliko intervjua svih ovih godina. Potpuno je posvećena svom slavnom mužu i njegovim potrebama.

Par je uložio novac u nekretnine i rančeve. Izgradili su specijalizovani ranč za obuku konja u Teksasu i Švajcarskoj. Sve je delovalo idilično sve do te kobne nesreće krajem decembra 2013. Mora se priznati da je Korin Šumaher hrabra žena i da je treba pohvaliti za sve što je do sada uradila, piše Sport vord njuz.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)