Brak i veze

ČUVENI ADVOKAT ZA RAZVODE TVRDI: Dve stvari dovode do kraha braka, muškarci, lenji ste, treba vam 10 sekundi!

Preljuba i novac su dve stvari zbog koje najčešće pucaju brakovi.

30.06.2024 11:37

ČUVENI ADVOKAT ZA RAZVODE TVRDI: Dve stvari dovode do kraha braka, muškarci, lenji ste, treba vam 10 sekundi!
Shutterstock

Džejms Sekston, poznati advokat za razvode iz Njujorka, tvrdi da dve komponenete najviše utiču na kraj bračne zajednice. Iako je nedostatak intimnih odnosa veliki, i često nerešiv problem, novac je ipak ta presudna kap u čaši, piše Mirror.

- Preljuba je ogroman problem, ali to zvuči suviše pojednostavljeno. Želite razvod jer je on spavao sa svojom sekretaricom? Ok, jasno mi je, to je tačno i to je sigurno jedna od varijabli koja je dovela do razvoda. U redu, ali vi niste imali odnose sa mužem tri godine... Ne kažem da je preljuba nešto što treba oprostiti, ali sa druge strane ispada da ste imali sjajan i zdrav brak, a onda se odjednom pojavila ta sekretarica i zavela vašeg supruga. Ne, morate da budete svesni da postoje jasni razlozi koji su omogućili da se to dogodi - ispričao je Sekston i nastavio:

- A sada se vraćamo još više u prošlost i idemo do dna problema. Za žene je važniji kvalitet, a za muškarce kvantitet intimnih odnosa, i to je ključni razlog zbog čega muškarci traže pažnju od drugih žena. Takođe, to je i razlog zašto muškarci mnogo više od žena gledaju sadržaje za odrasle, oni prosto što pre žele da "obave" stvar.

Shutterstock

Novac i preljuba su najčešći uzroci razvoda

 

On napominje da je novac još važniji motiv za razvod.

- Novac je valuta kojom trgujemo, i mislim da je su za pare vezane brojne komplikovane stvari. Ljudi nisu iskreni ni prema sebi ni prema novcu. Na primer, ako žena izgubi posao to u većini slučajeva ne izaziva probleme u vezi. Međutim, ukoliko muškarac ostane bez posla, to obično vodi do brzog razvoda. Žene očigledno ne privlači varijanta u kojoj su one te koje donose hleb za sto - ubeđen je Sekston koji je parovima savetovao da obrate pažnju jedno na drugo, a muškarcima je savetovao:

- Ne budite lenji. Ostavite svojoj supruzi poruku u kojoj joj objašnjavate koliko je volite. Treba vam 10 sekundi da biste partnerki pokazali da vam je stalo - poručio je on.   

BONUS VIDEO:   



 

Komentari (0)