Brak i veze

KAKO DA POBOLJŠATE VEZU NA DALJINU: Konkretni saveti koji pomažu da lakše prevaziđete fizičku udaljenost partnera! (FOTO)

Ova vrsta romanse suštinski je ista kao i bilo koja druga samo zahteva više napora i ulaganja u ljubav.

04.12.2023 19:00

KAKO DA POBOLJŠATE VEZU NA DALJINU: Konkretni saveti koji pomažu da lakše prevaziđete fizičku udaljenost partnera! (FOTO)
shutterstock.com

Razvojem interneta i brojnih aplikacija većina ljudi partnere upoznaje na društvenim mrežama ili sajtovima za upoznavanje. Nije neobično da par započne ljubavnu vezu na daljinu što je poseban izazov jer treba održati emocije iako se ne viđate često.

Ukoliko i vi imate vezu na daljanu i pribojavate se da vaša ljubav neće opstati zbog razdaljine, postoje načini kako da održite strast. Ovakva romansa zahteva napor, komunikaciju i poverenje. Evo nekoliko saveta kako da poboljšate svoju vezu na daljinu prema preporuci portala nairobinews.nation.africa.

Definišite očekivanja

Postavite svoja očekivanja i definišite ukoliko je moguće prirodu vašeg odnosa. To bi najbolje bilo kroz razgovor o ciljevima, planovima za budućnost, pa ćete na taj način videti da li ste partner i vi na istoj talasnoj dužini što izgrađuje poverenje i razumevanje.

Komunicirajte redovno

Komunikacija je izuzetno važna u vezama na daljinu. Izgradite rutinu kroz javljanje sms, video ili telefonskim pozivima. Na taj način ćete manje osećati nedostatak blizine partnera zato što ćete s njim svakodnevno deliti iskustva i emocije. 

shutterstock.com

Redovna komunikacija stvara osećaj privrženosti

Virtuelni datumi

Bez obzira što ste fizički udaljeni, uvek možete da organizujete zajedničke virtuelne večere, gledanje filmova ili kuvanje putem kamere. Ukoliko uključite jedno drugo u aktivnosti to pomaže održavanju osećaja pripadnosti i zajedništva.

Iznenadite jedno drugo

Pošaljite partneru neočekivanu poruku, rukom ispisano pismo ili prirediti neku virtuelnu zabavu iznenađenja. Mali gestovi pažnje pomažu da se naš partner oseća voljeno i cenjeno.

Poseta je uvek dobrodošla

Isplanirajte posetu partneru kako biste proveli kvalitetno vreme zajedno. Interakcija licem u lice je neophodna za jačanje veze i stvaranje uspomena. Posete pomažu da se premosti fizički jaz i daje sigurnost.

Pixabay.com

Poseta partneru je jedno od najlepših iznenađenja

Poverenje i transparentnost

Poverenje je važno u svakoj vezi a pogotovo u onoj kada su partneri fizički udaljeni. Podelite svoje brige i otvoreno razgovarajte o svim pitanjima a poverenje raste kada se oba partnera osećaju sigurno u vezi.

Negujte hobije i interesovanja

U svakoj vezi, pa i onoj na daljinu je važno da svaki partner ima svoja interesovanja i aktivnosti. To ne samo da pruža lično ispunjenje već vam daje mogućnost da delite zanimljive stvari i razgovarate o njima sa partnerom.

Proslavite važne datume

Iako ste razdvojeni planirajte iznenađenja, šaljite poklone i kreirajte digitalne albume. Prepoznavanje ovakvih trenutaka pomaže u održavanju slavlja i radosti u vezi.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)