Brak i veze

NA SOPSTVENOM PRIMERU JE UKAZALA NA NAJVEĆE PROBLEME SA MUŠKARCIMA: Tetka je bila u pravu, ovakve greške pravi većina devojaka u ljubavnim vezama! (VIDEO)

Maršana je posle 20 godina izlazaka i zabavljanja okrenula novi list i tad se sve promenilo.

26.09.2023 14:01

NA SOPSTVENOM PRIMERU JE UKAZALA NA NAJVEĆE PROBLEME SA MUŠKARCIMA: Tetka je bila u pravu, ovakve greške pravi većina devojaka u ljubavnim vezama! (VIDEO)
shutterstock, tiktok/printscreen/marshanadahlia

Prvi konatkt preko aplikacija za upoznavanje postao je jedan od najčešćih načina na koji mladi danas upoznaju partnera. Međutim, uprkos sve brojnijim načinima za upoznavanje čini se da nikad nije bilo teže pronaći pravog partnera. Većina devojka i žena se žale da ih muškarci uzimaju zdravo za gotovo zbog čega je ta veza osuđena na propast iako se, možda, nije tako činilo u početku. 

Zbog svega toga devojke danas ili srljaju iz jedne u drugu vezu ili su same pokušavajući da shvate gde greše. Maršana Dalija Spavento je tiktokerka, televizijska ličnost i influenserka  koja je odlučila da ženama putem društvenih mreža objasni na sopstvenom primeru gde najčešće greše kad je u pitanju ljubavni partner. 

Foto: Shuterstock

Velika brižljivost i stavljanje partnerovih potreba ispred svojih može dovesti do kraha veze ili toksičnosti u odnosu

- Najveća greška je kad se ponašate kao supruga u vezi iako ste samo devojka. Bila sam u vezi koja je bila toksična na svim nivoima. Kuvala sam i čistila, vodila računa o njemu kao da sam mu žena. Sećam se da me je tetka jednom prilikom pitala zašto to radim. Ja sam smatrala da treba da radim sve kako bi naša veza dobro funkcionisala, želela sam da budem sigurna da sam dala sve od sebe da uspemo kao par. Tetka mi je stalno govorila da to ne treba da radim i da te obaveze treba da preuzmem na sebe tek kad se udam za njega, ali je ja nism slušala - započela je priču Meršana.

Kako se ispostavilo na kraju njena tetka bila u pravu i njena veza se završila raskidom umesto brakom kako se ona nadala. Meršana koja danas ima 42 godine priznaje da je tek sada svesna gde je najviše grešila u dvadesetim i u tridesetim kad je u pitanju izbor partnera. 

Kako je naglasila često je padala na muškarce koji su joj govorili kako ne vole šminku i sređene devojke a onda ih je viđala na društvenim mrežama upravo sa takvim ženama.

- Oni zapravo nikad nisu ni bili zaljubljeni u mene koliko god sam se ja trudila da im se dopadnem. Prihvatala sam brojne kompromise na svoju štetu uverena da tako ulažem u budućnost svoje veze. Pristajala sam čak da plaćam piće na dejtu. I uvek sam pronalazila brojne izgovore kako bi opravdala ponašanje muškarca koji mi se sviđa zbog čega je često bila izmanipulisana - iskrena je bila ona.

@marshanadahlia I made more mistakes than I can count really, but here is part one of my ten part series: The Top Ten Mistakes That Kept Me Single #DatingTips #Dating #OnlineDating #DatingOver30 #DatingOver40 #DatingFail #DatingMistakes #IntentionalDating #Wife #Marriage ♬ original sound - Marshana Dahlia Spavento

A, onda je odlučila da okrene list i postavi sebe na prvo mesto. I sve se promenilo a ona je ne samo upoznala muškarca po svojoj meri već se i udala za njega. 

- Moj suprug me voli zbog toga što jesam. Čak i sad kad sam njegova žena ne moram da kuvam i čistim ako to ne želim. Ja sam postala najbolja verzija sebe. Svog supruga sam srela kada sam imala 37 godina, udala sam se za njega u 38. godini a godinu dana kasnije smo dobili sina. Sada imam 42 godine. Kad pogledam iza sebe vidim koliko sam vremena i godina protraćila na muškarce koji me nisu zasluživali. Zbog njih sam sebe stavljala u zapećak i posle svega ostajala sama. Mnoge žene i danas su same zato što dozvoljavaju muškarcima da manipulišu s njima, privržene su i trude se da mu ugode a on ih na kraju ipak ostavi - navela je Meršana.

Njene objave na društvenim mrežama naišle su na brojne reakcije žena koje su priznale da je opšti problem kod većine dama što se daju prevuiše u vezama. 

- Izlazila si 20 godina dok nisi našla pravog. A ja imam 20 godina i nije mi dobro kad vidim šta me čeka.

- Ako tvoj suprug ima brata reci mu da sam singl i spremna za sastanak.

 

- Moj bivši nije želeo da se šminkam, a njegova sadašnja devojka je sva nafrakana i ne daje ni pet para na to šta on želi. 

- Posle svega što sam u životu prošla sada ja radim muškarcima sve ono što su oni meni. Sad kažu da sam hladnog srca ali me ni jedan ne ostavlja već ja raskinem s njima. 

- Hvala ti za ove savete...zaista su dobrodošli- bili su neki od komentara na Meršanin post.

Mnoge iskusne žene poručile su mladim devojkama da ne žure prilikom izbora partnera i da jasno postave granice u vezi odmah na početku. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)