Brak i veze

15 RAZLOGA ZAŠTO SE MUŠKARCI VRAĆAJU U VAŠ ŽIVOT: Ovo svaka žena mora da zna (FOTO)

Nemojte pasivno da čekate bivšeg nego nastavite sa svojim životom.

30.06.2023 19:43

15 RAZLOGA ZAŠTO SE MUŠKARCI VRAĆAJU U VAŠ ŽIVOT: Ovo svaka žena mora da zna (FOTO)
Pixabay.com

Neke veze se završavaju sa razlogom, a ponekad se to dešava iznenada. Muškarci često napuštaju partnerku, a da ne kažu koji je razlog što dovodi do velike frustracije. Pitanje koje sebi postavljamo jeste: da li će se vratiti? 

U nadi da se to desi, često se vodimo nekim savetima koje nam idu na ruku i daju nam nadu da će se to desiti. Možda je promenio mišljenje i želi da se ponovo viđa s vama, možda oseća da je pogrešio kada vas je ostavio, a moguće da njegovi drugi planovi nisu ispali onako kako je očekivao. U nekim slučajevima, muškarac može da ode jer misli da može pronaći bolju osobu od vas, ali ako ipak shvati da ste bili "vredan ulov", može da vam se vrati.

shutterstock.com

U nekim slučajevima, muškarac može da ode jer misli da može pronaći bolju osobu od vas

Da li se muškarci uvek vraćaju?

Kada muškarac ostavi ženu, nema garancije da će se vratiti. Može početi da izlazi s drugim osobama i ostaviti vezu u prošlosti. To uglavnom ima veze sa razlogom zbog kojeg je prekinuo i da li je uspeo da ostvari ciljeve koje je postavio nakon što vas je ostavio.

Kao opšte pravilo, ne treba očekivati da se partner vrati. Uzmite vreme da nastavite sa svojim životom i brinete o sebi. Ako se vrati, možete odlučiti da li želite ponovo da se viđate ili ne. Barem možete razmisliti o svojim opcijama i razgovarati s njim o tome šta se desilo. To bi vam moglo dati više samopouzdanja da neće opet otići.

Da biste imali zdravu vezu, morate razgovarati, ali bez svađe. Bilo bi idealno da imate mogućnost da se poverite jedno drugome. Razgovarajte o svojim osećanjima i strahovima. Otvorena komunikacija je od ključne važnosti za održavanje stabilne veze. 

shutterstock.com

Kao opšte pravilo, ne treba očekivati da se partner vrati

Ovo su neki od uobičajenih razloga zašto muškarci odlaze i vraćaju se:

  • Osećaj kajanja: Muškarac može da napusti vezu i kasnije se kaje zbog svoje odluke. Može da se oseća loše zbog svog ponašanja ili shvati da je napravio grešku. U tim slučajevima može se vratiti da se izvini i pokuša da popravi stvari.
  • Ne nalaze ono što su tražili: Ponekad muškarac može napustiti vezu jer je mislio da želi nešto drugo ili nekoga drugog. Međutim, ako ne pronađe ono što je tražio, može se vratiti shvatajući da je više kompatibilan s vama.
  • Želja ispravi stvari: Ako muškarac oseća da vas je razočarao ili izneverio, može se vratiti da bi to ispravio. Možda ne želi da vas vidi tužne i želi da se brine o vama.
  • Osećanja prema vama: Bez obzira na završetak veze, muškarac može još uvek gajiti osećanja prema vama. Može shvatiti da mu nedostajete i da vas voli, zbog čega se vraća sa nadom da će sve funkcionisati.
  • Shvatanje greške: Moguće je da muškarac napusti vezu, a da ne razume potpuno svoja osećanja ili posledice svojih postupaka. Može kasnije shvatiti da je napravio grešku i vratiti se da izrazi svoja prava osećanja.
  • Rad na ličnom razvoju: Ponekad muškarac može da ode da bi radio na sebi i da napravi pozitivne promene u svom životu. Ako veruje da je sazreo i postao bolja osoba, može se vratiti da vam pokaže te promene.
  • Nesigurnost i radoznalost: Kada muškarac ode i nema kontakta između vas, može se vratiti da proveri da li još uvek imate interesovanje za njega. Može biti radoznao za dešavanja u vašem životu i da vas ima kao otvorenu opciju.
  • Strah da će da vas izgubi: Ako je muškarac otišao zato što je želeo istražiti druge mogućnosti, možda mu nije prijatno da pomisli da biste se vi kretali dalje. Strah da vas izgubi može ga naterati da se vrati.
  • Problemi s novom vezom: Ako muškarac započne novu vezu i ta veza ne uspe, može se vratiti vama jer zna da je već imao dobar odnos. Može se osećati sigurno vraćajući se na poznato područje.
  • Finansijske ili praktične poteškoće: Ponekad muškarac može napustiti vezu zbog finansijskih ili praktičnih razloga. Ako se situacija promeni i shvati da vam može pružiti stabilnost koju tražite, može se vratiti.
  • Pritisak spolja: Porodica, prijatelji ili društveni uticaji mogu imati veliku ulogu u odluci muškarca da ode ili se vrati. Njihovi saveti ili mišljenja mogu ga naterati da ponovo razmotri svoje postupke.
  • Nedostatak slobode: Muškarac može napustiti vezu jer se oseća zarobljenim ili ograničenim. Međutim, kasnije može shvatiti da je bio srećniji s vama i da mu nedostaje ta veza.
  • Promena prioriteta: Muškarac može otići zbog promene prioriteta u svom životu. Međutim, kasnije može shvatiti da i dalje želi da budete deo njegovog života bez obzira na promene.
  • Nostalgija: S vremenom, muškarca sećanja na lepe trenutke sa vama i nostalgija mogu da nateraju da se vrati. Može težiti da ponovi te trenutke i oživi strast koja je na početku bila u punom sjaju.
  • Spremnost za kompromis: Nakon nekog vremena bez vas, muškarac može shvatiti da je spreman na kompromis kako bi ponovo bio sa vama. Može biti spremniji da radi na problemima u vezi i prevaziđe prethodne prepreke.

Zašto imamo osećaj da će se vratiti?

Imati osećaj da će se muškarac vratiti može biti posledica nekih znakova koje primećujete ili intuicije koju osećate. Možda ste primetili da vas i dalje posmatra na društvenim mrežama, često vas kontaktira ili izražava interesovanje za vaš život. Takođe, možda je ostavio utisak da nije potpuno rešen u svojoj odluci da ode. To su neki od razloga zbog kojih možete imati osećaj da će se vratiti.

Shutterstock

Imati osećaj da će se muškarac vratiti može biti posledica nekih znakova koje primećujete ili intuicije

Koliko dugo treba da čekamo da se vrati?

 

Nema tačnog vremenskog okvira koliko dugo treba čekati da se muškarac vrati. Svaka situacija je jedinstvena i zavisi od mnogih faktora. Važno je fokusirati se na svoj lični rast i dobrobit, umesto da čekate pasivno. Nastavite sa svojim životom, postavite granice i usmerite se na svoju sreću. Ako se muškarac vrati, možete proceniti da li je to prava odluka za vas i doneti svoju odluku na osnovu toga. Otvorena komunikacija, razumevanje i zdrav odnos ključni su za uspešnu vezu. Ako se muškarac vrati, razgovarajte o svojim osećanjima i očekivanjima kako biste izgradili zdravu i srećnu vezu zajedno.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)