Brak i veze

MOJ MUŽ DOLAZI KASNO S POSLA I ODMAH TRČI U TOALET: Tamo provodi čitavo veče, ne znam šta radi!

Jedna očajna žena zatražila je pomoć ljubavnog terapeuta nakon što ne može da nađe zajednički jezik sa suprugom.

24.05.2023 22:01

MOJ MUŽ DOLAZI KASNO S POSLA I ODMAH TRČI U TOALET: Tamo provodi čitavo veče, ne znam šta radi!
shutterstock.com

Mnoge žene žale se da pored obaveza na poslu često na njihova pleća u potpunosti padne i briga o porodici. Kad se vrate s posla moraju da se bave decom, kuvaju ručak za sutra, a istovremeno spremaju i večeru, dok njihovi bračni partneri gledaju da "uhvate krivinu".

Kako se požalila jedna žena, sve obaveze oko porodice pala su na njena leđa, dok se njen muž po povratku s posla zatvara u kupatilo i tamo ostaje satima. Ona je savet potražila od stručnjaka jer ne može više sama da se nosi sa svim obavezama.

Shutterstock

Pravo s posla ona ulazi u kuhinju da pripremi večeru za porodicu

Zajednička deca

Kako je ispričala, ona je zaposlena mama koja posle posla mora da se bavi decom i pripremanjem večere za porodicu.

- Moj muž dolazi kasno s posla i odmah odlazi u kupatilo sa slušalicama i tabletom. Nemam pojma šta tamo radi, ali ostaje zatvoren u kupatilu satima, sve dok ga ne pozovem na večeru. Ne bavi se decom, a još manje želi meni da pomogne, iako i ja dolazim umorna s posla - ispričala je ona.

Kako je objasnila, pokušala je da razgovara s njim, zatražila je da više vremena provodi sa porodicom, ali...

- Ovo je postao jednosmerni brak. Deca su naša, zar ne bi trebalo i on da se bavi svojim mališanima kao i ja? I da provodi vreme s njima? I ja dolazim umorna i iscrpljena s posla, ali nikad nisam, niti mogu da se ponašam kao on. Nemamo vremena čak ni da razgovaramo jedno s drugim. Ne mogu više ovako i ne znam šta da radim - zavapila je ona.

Foto: Shutterstock

Njen suprug nema razumevanja i smatra da treba da ima vreme samo za sebe

Savet stručnjaka

Kako je objasnio stručnjak za partnerske odnose, nije samo njen muž takav, mnogi se ponašaju na isti način.

- Dobro došla u klub! Nije samo vaš muž takav, mnogi muškarci u braku traže vreme za sebe zaboravljajući da u bračnoj zajednici ne postoji ja, već mi. Nijedan brak nije lak i jednostavan, svakog dana srećemo se sa izazovima kako da ga očuvamo. Ključ za uspešan brak je iskrena i otvorena komunikacija - rekao je stručnjak.

Prema njegovim rečima, očajna žena treba mirno i strpljivo da objasni svom mužu da i on ima obaveze, posebno prema deci.

- Važno je da s njim razgovarate mirno i bez zvocanja i prebacivanja jer to neće doneti ništa dobro ni vama ni njemu. Pokušajte da razgovarate s njim, da podelite svoja razmišljanja kako biste učvrstili vezu. Ako već on traži vreme za sebe fer bi bilo da i vi dobijete u toku dana neki minut samo za sebe, a da on preuzme brigu o deci. Objasnite mu da to nije mali problem i da ako nastavi tako može da se dogodi da dođe do razvoda braka. Jasno mu stavite do znanja da je podela obaveza najpravičnije i najbolje rešenje jer ćete brže i efikasnije završavati porodične obaveze - zaključio je stručnjak. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)