Brak i veze

DA LI JE U PITANJU LJUBAV ILI STRAST? Ovo su odgovori na dilemu koja muči sve parove

Jeste li na pravom putu ili je vaša veza već osuđena na propast znaćete kada obratite pažnju na svoje ponašanje.

07.03.2023 21:01

DA LI JE U PITANJU LJUBAV ILI STRAST? Ovo su odgovori na dilemu koja muči sve parove
shutterstock.com

Ako se u jednom odnosu sve svodi samo na emocije a isključno je ponašanje i postupci koji neguju odnos i daju mu smisao, onda je po sredi privlačnost i požuda a ne ljubav. Ako ste u dilemi da li je ono što osećate prava ljubav evo na šta treba da obratite pažnju.

1. Svesno dovodite sebe u kompromitujuću situaciju

I muškarci i žene se često nalaze u raznim društvenim situacijama nakon posla ili na putovanjima. Međutim, ako ste kasno noću negde sa kolegma to može biti neprivlačno i vrlo nesigurno da deluje partneru sa kojim ste u vezi. Vaša posvećenost vezi, ako st zaljubljeni, mora imati prioritet u odnosu na druge primamljive društvne interakcije.

2. Čuvate tajne od partnera

Ovde se ne govori o iznenađenjima i poklonima koje im spremate već na prećutkivanje važnih informacija. Takvo ponašanje može dovesti do gubitka poverenja. U zdravoj vezi partneri veruju jeno drugom bilo da su loše ili dobre vesti u pitanju treba ih podeliti sa partnerom, sem ako se radi o nekim detaljima iz prošle veze koje možete prećutati. 

shutterstock.com

Sakrivanje važnih informacija od partnera je put ka razlazu

3. Ne poštujete partnera

Često smo svi pod stresom i prvi okidač za svađu ili istresanje negativnosti bude onaj pored nas, odnosno partner. Međutim, tretiranje partnera sa nepoštovanjem je neprihvatljivo. Psovanje, upućivanje ružnih reči siguran je znak emocionalne nezrelosti i da ih ne volite. Ljubav i poštovanje su neodvojivi.

4. Zanemarujete ih i ignorišete

Ignorisanje partnera ukazuje na to da ljubav ne postoji ili da bledi. Suprotno njoj nije mržnja već ravnodušnost. Ako vas ne zanima kako se vaš partner oseća, šta misli, vaša veza je u problemu. Odnos se može oživeti ali ko mu se pristupi sa pažnjom.

 

 

5. Ne poštujete njegovu porodicu

Možda ne simpatišete nekog člana njegove porodice  i to sigurno nije lako ako se u nečemu ne slažete. Ali opet, zavoleli ste njega, ne njih.Voleti njegovu porodicu je možda teško li nepoštovati je neprihvatljivo. 

6. Ne pričate o važnim stvarima

Mnogi parovi izbegavaju ozbiljne razgovore pa radije probleme guraju pod tepih. Nedostatak veštine rešavanja sukoba glavni je razlog zašto se partneri razilaze. Zdrave veze u kojima postoji zaljubljenost imaju dobru komunikacju i sve rešavaju lako.

 

 

7. Ne delite poslove

Ako jedna osoba u vezi radi sav posao to nije partnerstvo. Savremeni brakovi podrazumevaju deljenje poslova i pomaganje u mnogim životnim situacijama, jer se tako par lakše nosi sa svim preprekama u životu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)