Brak i veze

NISTE SIGURNI U NJEGOVA OSEĆANJA? Evo kako da vaš muškarac postane opsednut vama!

Zaljubili ste se u njega, ali ne znate kuda to vodi, evo načina da mu okupirate pažnju i budete sigurni da i on oseća isto.

02.02.2023 20:01

NISTE SIGURNI U NJEGOVA OSEĆANJA? Evo kako da vaš muškarac postane opsednut vama!
Shutterstock

Kada vam neki muškarac okupira pažnju i neprestano mislite na njega, znači da ste na dobro putu da ste "upecani". S druge strane, želite istu takvu potvrdu od njega. Na sve načine pokušavate da budete zabavni, slatki i pametniji kako bi i njega naterali da se zaljubi u vas. Iako je to sasvim prirodna stvar, ipak je to najgori način da pokušate da "uhapsite" nekoga i "naterate" ga da prizna da li ste u vezi

Iako ste posvećeni tom odnosu, pa planirate viđanja, nudite savete ili mu poklanjate sitnice, nekada takve stvari mogu naterati muškarca da se blago povuče ili u gorem slučaju da odluči da sa vama bude u prijateljskom odnosu.

Shutterstock

Pružanje previše pažnje nekada može uplašiti muškarca

Psiholozi više puta napominju da, koliko god iskreno ulazili u nešto, nekada treba zadržati dozu misterioznosti. Naravno, ne treba odlaziti u krajnost da druga strana ne bi pomislila da ste potpuno arogantni i nezainteresovani. Evo kako bi trebalo probuditi njegovu romantičnu stranu. 

Dajte koliko dobijate

Ako ste otvoreni da primite ljubav to je prva pozitivna stvar koja inspiriše muškarca da se zaljubi u vas. Međutim, ako ga obasipate pažnjom i ljubavlju više nego što to on čini, pojavljujete se svuda gde je on i previše brinete o njemu, to ga podstiče da na vas gleda kao na majku, jer preuzimate tu ulogu, ili kao na prijatelja. Na taj način teško ćete u njemu inpirisati emocionalnu želju za vama.

Ne preuveličavajte stvari

Previše posvećivanja vremena muškarcu, pri čemu ste uvek dostupni, kao i prihvatanje bilo kakvog odnosa sa njim, stavlja vas u veoma nepovoljan položaj i na emocionalno nezavidno mesto. Očekivano je da se žena pita kuda vodi veza i ukoliko je ona sa dovoljno stabilnim i zrelim partnerom, to bi trebalo nakon izvesnog vremena da bude definisano. Međutim, neprestano zapitkivanje o tome podstiče kontraefekat i dovodi do guranja partnera od sebe.

Umesto ultimatuma i stalnog podsećanja "da odnos treba da se definiše", stručnjaci napominju da treba otvoriti mogućnosti i za druge potencijalne muškarce i upoznavanje novih ljudi, što će odavati utisak da držite svoje granice. To je i znak za vašeg voljenog da mora više da se potrudi za vas.

Ne planirajte sastanke

Mnoge žene, vođene time da žele da "skrate" muškarčevo vreme ili "mučenje" oko toga ko koga treba da pozove na sastanak, preuzimaju na sebe inicijativu i postaju onaj ko "vuče" određeni odnos. Mislite da on ne zna ili mu je nezgodno da isplanira sastanak sa vama? Najbolji način da ga upoznate i vidite da li je sposoban da bilo šta uradi i koliko je preduzimljiv jeste da ga jednostavno pustite da on uradi to što treba da uradi, pa čak i kada je to "ništa".

Na taj način se muškarcu dozvoljava da bude ono što jeste,pa i žene uviđaju kakvu osobu imaju kraj sebe. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)