Brak i veze

BIRATE PESMU ZA PRVI BRAČNI PLES? Oprez, parovi koji su se odlučili za jednu numeru razvodili su se u čak 75 odsto slučajeva!

To je zaista poseban trenutak u životu svakog mladog para, a čini se da ima mnogo dublje značenje nego što se verovalo.

26.01.2023 21:01

BIRATE PESMU ZA PRVI BRAČNI PLES? Oprez, parovi koji su se odlučili za jednu numeru razvodili su se u čak 75 odsto slučajeva!
shutterstock

Prva pesma uz koju mladenci zaplešu nakon izgovaranja sudbonosnog da može da odredi njihovu dalju sudbinu, čak i to koliko će brak trajati. Naime, mladoženja i nevesta najčešće biraju pesmu koja ima određenu simboliku u njihovom ljubavnom odnosu, ali ako je suditi po istraživanju jednog sajta za venčanje ta numera može da ima mnogo šire značenje.

Pesme koje donose sreću

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovedeno na 5.400 parova širom sveta, čini se da je pesma uz koju su prvi put zaplesali kao supružnici uticala na sreću, ali i dužinu braka, dok su pojedine numere dospele na loš glas jer se bračna zajednica započeta uz njih u izuzetno velikom procentu završila razvodom. Ali krenimo redom.

Najpopularnija pesma koju su mladenci birali za svoj prvi ples bila je pesma Elvisa Prislija „Ne mogu da odolim da se ne zaljubim u tebe“ (Can’t Help Falling In Love). Numera koja najčešće donosi sreću u braku je hit Eltona Džona „Možeš li osetiti ovu ljubav noćas“ (Can You Feel The Love Tonight). Naime, čak 77 odsto mladenaca koji su izabrali baš tu numeru ostali su srećni u bračnoj zajednici. Pokazalo se i da sreću u braku gotovo garantuje ukoliko par za prvi ples odabere neku od numera iz Diznijevih filmova, što je potvrdilo 70 odsto anketiranih parova.

Bračnu sreću donela je i pesma Frenka Sinatre "Kako izgledaš večeras" (The Way You Look Tonight) ili hit Stivija Vondera "Zar nije ljupka" (Isn’t She Lovely).

Gotovo izvestan razvod

Prema rezultatima sprovedene ankete, pesma koja gotovo da garantuje razvod jeste numera "Sitnice" (Little Things) čuvenog benda One Direction. Čak 75 odsto parova koji su tu pesmu odabrali za prvi ples brak su okončali razvodom! Ništa bolje nisu prošli ni mladenci koji su za prvi bračni ples odabrali još jednu pesmu ovog benda, a u pitanju je numera "I’m Yours Jasona".

Mnogo sreće u braku nisu imali ni mladenci koji su bračni život započeli plešući uz pesmu "Jurnjava automobilima" (Chasing Cars) grupe Snow Patrol.

Iz svega toga proizlazi da treba pametno birati pesme za prvi bračni ples i za svaki slučaj izbegavati hitove One Directiona ukoliko želite da imate dug i srećan brak.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)