Brak i veze

PROSLAVILI 79 GODINA BRAKA! Ovo je njihova tajna!

Hubert i Džun Malikot su osim proslave povodom 79 godina zajedničkog života, obeležili i svoje stote rođendane.

11.07.2022 18:00

PROSLAVILI 79 GODINA BRAKA! Ovo je njihova tajna!
Printscreen/Youtube/ WLWT

Naći kompatibilnog partnera u današnje vreme zaista je teško, a još teže je zadržati ga ukoliko ste osnovali zajednicu. Moderan način života svima je nametnuo nove izazove, pa ćete retke prave ljubavi, koje opastaju dugi niz godina, teško pronaći. Nove generacije teško prave kompromise, misle više na sebe i tako otežavaju sebi priliku da neguju kvalitetan odnos koji će trajati. Ipak, postoje pozitivni primeri koji vraćaju nadu da je ipak mnogo toga i dalje moguće, pa oni zagreju svima srca.

Jedna takva priča dolazi iz Hamiltona u Ohaju. Bračni par, koji je s razlogom zavredio pažnju medija, i o kom su izvestili američki "Today" i "WLWT", nedavno je proslavio skoro 8 decenija braka, ili tačnije 79 godina zajedničkog života. Osim toga, oni su obeležili i zajednički 100. rođendan.

Rođeni u ruralnom delu Kentakija davne 1922. godine, a tražeći posao u Hamiltonu sa svega 19 godina, Hubert i Džun Malikot sreli su se u jednoj lokalnoj crkvi.

- Ušao sam u crkvu i ispred mene je bila klupa puna mladih devojaka. Ona me je pogledala i nasmešila mi se - priseća se stogodišnji starac za WLWT.                                           

Iz prijateljstva brzo se rodila ljubav

Par se venčao davne 1923. nakon čega je Hubert trebalo da se pridruži mornarici u Drugom svetskom ratu na Havajima. Razdvojenost bračnog para nije ugasila emocije jer je uprkos vremenu u kom su živeli Hubert uspeo da svojoj dragoj pošalje travnati kostim po uzoru na tradicionalnu havajsku nošnju za žene. Nju je to potpuno oduševilo i svom izabraniku je poslala poruku da će ga čekati.    

Printscreen/Youtube/ WLWT

Džun se slikala u suknji koju je dobila od svog dragog

Hubert se sa sjajem u očima priseća perioda kada se vratio iz rata vozom i trenutka kada je ugledao Džun kako ga čeka na železničkoj stanici.

- Kad se voz zaustavio, kondukter koji je stajao pored mene rekao je: "Ona te čeka" - ispričao je starac uz osmeh.  

Formirali porodicu i ostali u Hamiltonu

Hubert i Džun se mogu pohvaliti velikom porodicom. Naime, kada se on vratio iz rata, dobili su dvoje dece. Sada imaju 7 unučadi i 11 praunuka. O deci se brinula Džun koja se opredelila da ih podiže, te nije nastavila da radi, dok je Hubert radio 50 godina do svoje penzije u lokalnoj firmi u istom gradu.

Stari gospodin govori o svojoj supruzi i o njenoj ulozi kao majci sa divljenjem i poštovanjem i tvrdi da je bila sjajna majka i domaćica.

Printscreen/Youtube/ WLWT

Hubertova i Džunina porodica na okupu

Ono što, međutim, većinu zanima jeste kako je vremešni dvojac izgradio takav odnos i u čemu leži tajna njihovog dugogodišnjeg srećnog braka. Oni tvrde da se nikada nisu posvađali, iako ih, kako naglašavaju, problemi nisu zaobilazili, kao što nisu ni druge parove. 

- Ako postoji neslaganje, možda ćete morati da se povučete izvesno vreme. Onda se vratite, promenite temu ili rešite to - otkrio je Hubert tajnu kompromisa koji je nalazio sa svojom ženom. 

I posle toliko godina, oni se odlično slažu i uživaju u međusobnom društvu. Komunikacija je u njihovom braku bila glavni temelj i uživali su provodeći vreme o prepričavanju toga kako im je dan protekao.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)