Lifestyle

OVAJ ČOVEK SE DVAPUT VRATIO IZ MRTVIH I OTKRIO ŠTA JE DOŽIVEO! Kada je prvi put shvatio da umire, video je OVO: "Nikada to neću zaboraviti!"

Ispovest Pita Makenzija Hodža nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

21.10.2024 16:50

OVAJ ČOVEK SE DVAPUT VRATIO IZ MRTVIH I OTKRIO ŠTA JE DOŽIVEO! Kada je prvi put shvatio da umire, video je OVO: "Nikada to neću zaboraviti!"
Facebook/Pete Mackenzie Hodge

Pit Makenzi Hodž slobodno može da kaže da se nalazi u grupi onih koji su imali bliski susret sa smrću, zbog čega je odlučio da sa čitaviim svetom podeli svoje iskustvo u ispovesti koja je privukla veliku pažnju.

Taj 38-godišnjak prvi put se približio ivici smrti 2008, nakon što je diplomirao na univerzitetu. Upravo je završio studije i imao je 22 godine kada mu je dijagnostikovan rak kostiju.

- Prešao sam od sviranja bubnjeva i fudbala do te dijagnoze. U to vreme to je bio veliki šok za moju porodicu i mene - započeo je Piz svoju priču.

Kako je otkrio, proveo je veći deo godine u bolnici na hemioterapiji, a zatim je prošao tešku operaciju da bi mu oštećene kosti bile zamenjene titanijumom. Međutim, samo godinu dana kasnije, njegovo telo je počelo da odbija strane materijale i završio je u kritičnom stanju. Boreći se za život na odeljenju intenzivne nege, morao je da donese tešku odluku da mu amputiraju nogu.

- Nisam želeo da umrem, pa sam pristao na amputaciju. Morala je da bude odstranjena iznad kolena, a onda sam se vratio na ponovne hemioterapije - otkrio je ovaj hrabri čovek i naglasio koliko je bio zahvalan što je živ.

Facebook/Pete Mackenzie Hodge

Pit Makenzi Hodž je među onima koji su imali bliski susret sa smrću

Inače, dok je bio na odeljenju intenzivne nege, bacio je pogled na stočić pored svog kreveta i na njemu video brojčanik s minutama i sekundama, koje su otkucavale. Sada veruje da je taj sat bio odbrojavanje do kraja njegovog života.

- Mislim da ono što se dešava kada napustimo ovaj svet jeste da se energija jednostavno reciklira u drugom carstvu. Iako naša fizička tela prestaju da postoje, ta energija živi i dalje - rekao je Pit.

I to nije jedini put da je Pit imao čudan susret sa smrću. Drugi put se to dogodilo tokom pandemije koronavirusa. Razboleo se nakon što je dobio misterioznu bakterijsku infekciju u plućima, što je dovelo do upale pluća i pojave sepse.

- Ostavio sam svoje telo u krevetu i ono što sam tamo video bilo je da mi se duša uzdiže. Mogao sam još da vidim svoje fizičko telo na krevetu, što je bilo zaista posebno iskustvo. Video sam mnoštvo prozora u boji i vitraža. Moja sedimentacija je bila pojačana i to je učinilo nešto što me je privuklo - naveo je on.

Facebook/Pete Mackenzie Hodge

Pit (desno) je sa 22 godine dobio rak kostiju, ali tu njegova borba nije stala

Tvrdi da iskustvo nije bilo strašno.

- To nije bilo kao: "Bože, umirem, ne želim da umrem“, to je bilo čisto prihvatanje i predaja. Bio je to zaista magičan trenutak, ali očigledno mi je laknulo i zahvalan sam što sam ovde - naveo je Pit i pojasnio da je 13 dana bio u komi, i to krajem decembra, zbog čega je zaspao 2020. i probudio se u 2021. 

Lekari su mu rekli da je imao veliku sreću što je živ, prenosi Miror.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)