Lifestyle

OVA VODITELJKA SE UBILA UŽIVO U PROGRAMU! Kristina izustila jezivu rečenicu i pucala sebi u glavu (FOTO)

Da bi se razrešio slučaj dva filma nakon njene smrti snimljena su o njoj.

07.07.2024 11:01

OVA VODITELJKA SE UBILA UŽIVO U PROGRAMU! Kristina izustila jezivu rečenicu i pucala sebi u glavu (FOTO)
Printscreen/Youtube/ Ronny_FC

Ujutru 15. jula 1974. Kristin Čabak, 29-godišnja televizijska voditeljka, stigla je na Kanal 40, lokalnu TV stanicu na Floridi u kojoj je radila. Kolege tvrde da je bila raspoložena. Niko od njenih kolega nije video razlog da dovede u pitanje njenu odluku da promeni redosled svoje emisije.

Program je emitovan, kao i obično, u 9.30 ujutro, ali za nekoliko minuta tim je naišao na tehničku prepreku kada prethodno snimljeni VT nije uspeo da se pokrene. Usledio je trenutak mrtvog minuta sve dok se ona nije vratila svom scenariju:

- U skladu sa politikom Kanala 40 da vam prikazuje na najverodostojniji načiin nasilje i krv, sada ćete videti još jednu: pokušaj samoubistva - rekla je i uzela pištolj, a onda je pucala sebi iza desnog uha. Hiljade gledalaca videlo je njeno samoubistvo u etru.
 

Printscreen/Youtube/ -Airam

Kristina se ubila užito u programu

 

Za nekoliko sati priča je dospela na naslovnice širom sveta. Za nekoliko meseci slučaj je bio zaboravljen. Ostala je opskurna istorijska fusnota sve do jedne godine, kada su na Sundens filmskom festivalu premijerno prikazana ne jedan već dva filma o Kristin Čabak. Druga od njih, jednostavno nazvana Kristin, dobila je snažne kritike za glumicu Rebeku Hol, koja daje forenzički prikaz njenih poslednjih nedelja.

- Bolovala je od užasne, užasne mentalne bolesti, a ovo je krajnji rezultat toga. Ali protiv toga, stvari koje je uradila morale su biti kontekstualizovane kao neka vrsta iskonskog vriska protiv sveta koji je postajao sve eksploatativniji. Ona je bukvalno iskorišćavala sopstvenu patnju pred svetom. To zahteva balansiranje. Ako možete da snimite film koji govori o senzacionalizmu, a da ne bude senzacionalan, onda ste zaista na nečemu. Ali sa ponosom mogu reći da mislim da smo to uradili - rekla je glumica i dodala:

- Postoji paralela sa likom Džin u filmu, koja je žena koja radi u istom okruženju pod pritiskom. Postoji trenutak u filmu kada ona kaže Kristin: "Kada sam tužna, pojedem sladoled i pevam pesmu." U suštini, ona kaže: "Imam alat da nastavim da preživljavam. Možda mi se ne sviđa, ali mogu da se nosim sa ovim." Pretpostavljam da sam na kraju logično shvatila da ako si neko ko, iz bilo kog razloga, ima impuls da se ubije, onda je svaki dan borba da ostaneš živ. Svaki dan ona ustaje i misli: ako samo uspem u ovoj stvari, ako se samo sprijateljim sa Ks, onda se neću ubiti. Izdržaću kroz borbu danas. Ona shvata da ako želi da preživi, mora da obezbedi sočnije priče. I shvata: ako je to ono što želiš, onda neće uspeti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)