Lifestyle

NA MREŽAMA JE NAŠLA DEVOJKU KOJA JE PLJUNUTA ONA: DNK test otkrio dugo skrivanu tajnu roditelja (FOTO)

Elena Deisadze je pre dve godine naletela na profil Ane Pančulidze.

04.07.2024 17:30

NA MREŽAMA JE NAŠLA DEVOJKU KOJA JE PLJUNUTA ONA: DNK test otkrio dugo skrivanu tajnu roditelja (FOTO)
Ana Pančulidze, Elena Deisadze, sestre, bliznakinje, krađa beba

Iako to nisu znale u tom trenutku, njihov život će se zauvek promeniti, a priča o dve gruzijske devojke je ponovo aktuelizovala strašnu priču o 120.000 beba, koliko ih je po nezavisnim procenama, ukradeno u Gruziji u poslednjih pet decenija!

- Nakon što smo uspostavile kontakt preko TikToka, postale smo prijateljice. Nismo ni pomislile da bismo mogle da budemo sestre, ali smo od prvog trenutka osećale da postoji specijalna veza između nas - priča Elena, student psihologije.

Situacija se drastično promenila prošle godine kada su obe devojke od svojih roditelja saznale da su usvojene.

Nakon toga su odlučile da urade test DNK, koji je pokazao da su njih dve identične bliznakinje!

- Bilo mi je teško da prihvatim novu realnost - ljudi koji su me odgajali 18 godina nisu moji roditelji. Ali nisam bila besna, i osećala sam ogromnu zahvalnost ljudima koji su me odgajili, i sreću što sam pronašla svoju izgubljenu sestru - rekla je Ana, student engleskog jezika. 

Ključnu ulogu u ponovnom povezivanju Elene i Ane je imala gruzijska novinarka Tamuna Museridze, koja godinama pomaže roditeljima da pronađu svoju ukradenu decu.

Ana Pančulidze, Elena Deisadze, sestre, bliznakinje, krađa beba

Elena Deisadze i Ana Pančulidze

 

Na žalost ovo nije usamljen slučaj, i procenjuse da postoji najmanje 120.000 slučajeva ukradenih beba.  

U Gruziji je proces usvajanja dece skup i veoma dug, a kako navodi Museridze, ukradene bebe se prodaju u inostranstvu za 30.000 dolara. U većini slučajeva su majkama u porodilištu govorili da je njihova beba preminula odmah posle porođaja i da je sahranjena na bolničkom groblju.  

Elenina usvojena majka Lia Korkotadze je sa suprugom odlučila da usvoji dete. 

- Međutim, lista čekanja je bila preduga i usvajanje je faktički bilo nemoguće. Početkom 2005. mi je poznanica rekla da je čula za šestomesečnu bebu koja može da se usvoji u lokalnoj bolnici, uz nadoknadu. Doneli su mi Elenu kući i ništa mi nije bilo sumnjivo. Posle birokratskih formalnosti koje su trajale mesecima, sud je konačno potvrdio usvajanje - otkrila je Korkotadze. 

Priča Ane i Elene, koje su konačno ponovo zajedno je imala srećan kraj, i podseća na slučaj Ane Sartanije i Tako Kivite, koje su takođe razdvojene na rođenju, i ponovo ujedinjene mnogo godina kasnije kada su naletele jedna na drugu na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)