Roditeljstvo

OVA PORODICA IMA 9 ČLANOVA I BILI SU SIROMAŠNI I GLADNI: Svi ih jezivo napadaju, "ne treba da imate više dece!"

Otac priznaje da nekada "potkupljuju" svoju decu slatkišima za sadržaj koji plasiraju.

05.06.2024 09:34

OVA PORODICA IMA 9 ČLANOVA I BILI SU SIROMAŠNI I GLADNI: Svi ih jezivo napadaju, "ne treba da imate više dece!"
Printscreen/Instagram/thecheathamfamily

Pošto su postali poznati na Instagramu kao velika porodica i nakon što su javnosti prikazali svoju porodičnu dinamiku, Aron i Latvija Čitam postali su meta kritika ljudi koji su im poručili da ne treba više da imaju dece.

Veliku srećnu porodicu čini sedmoro dece, a supružnici su zajedno još od srednjoškolskih dana. Deca su rođena prirodnim putem, a njihovo najstarije dete ima 11 godina. Mama je bila trudna čak 10 godina uzastopno. 

Životni problemi

Pre nego su postali slavna porodica, oni su se suočavali sa siromaštvom i pokušavali su da prežive. Izgubili su svoj stan zbog čega su morali ponovo da se vrate kod roditelja.

- Morao sam da obavim jedan od onih neprijatnih razgovora sa svojom majkom i rekao sam: "Hej, ja i Latvija smo propali. Možemo li se vratiti u našu staru sobu?" Bili smo na najnižoj tački, a sada smo upravo saznali da ćemo imati još dve bebe pored ove koju već imamo - počinje priču Aron.

Otac sedmoro dece otkriva da su krevet delili on i supruga sa najstarijom ćerkom. Iako nisu planirali veliku porodicu, ona se desila i to smatraju blagoslovom. Svoju vezu opisuju pre svega kao prijateljsku ali i dalje među njima postoji privlačnost, što je bilo i ključno za rast njihove porodice.

Instagram kao izvor prihoda

Kreiranje sadržaja na ovoj platformi dalo je mogućnost porodici da zarađuje. Njih prati na toj mreži preko 693.000 ljudi, a ono što su do sada postigli prevazišlo je sve prema njihovim rečima, piše The Sun.

Jednako su se posvetili roditeljstvu sa punim radnim vremenom, istovremeno kreirajući  sadržaj sa skraćenim radnim vremenom. Otac sedmoro dece je otkrio da je prošao emocionalne izazove i one vezane za identitet nakon gubitka posla koji je radio 10 godina. 

- Prolazio sam kroz depresiju dok je moja žena išla na posao. Bio sam nekako zaglavljen sa decom kod kuće - objašnjava on.

Ipak, pronašao je način da da prioritet svom mentalnom zdravlju i volontira u školi sa učenicima prvog razreda dva puta nedeljno a takođe i trenira sa dvoje njihove dece u fudbalskom timu.

Mreže su ih spojile nakon pandemije

Porodica nije kreirala sadržaj do 2020. godine tokom pandemije kada su svi bili zatvoreni u kući. Ipak, svi su provodili dosta vremena na uređajima, ali svako za sebe. Kada je video njegove dve ćerke koje na igralištu snimaju sadržaj za TikTok Aron i supruga su odlučili da se i oni uključe.

Zaplesali su sa njima, a već sutradan je video postao viralan i imao je milionski pregled. Društveni mediji su bili, kako kažu, neka vrsta lepka koji je porodicu ponovo spojio. 

Pravljenje sadržaja nije uvek lako

Aron priznaje da se porodica suočava i sa negativnim komentarima na društvenim mrežama. Osim toga, nisu sva deca raspoložena za snimanje, pa nekada se dešava da ih potkupe sladoledom. sada kako otac kaže nije problem što deca ne žele da snimaju, već što svako želi svoj sadržaj da plasira.

Sa negativnim komentarima se bore kako kažu tako što na to odgovore drugim snimkom i to je njihov sarkastičan odgovor. Pokušavaju da ignorišu neumesne komentare, a deca imaju ograničen pristup takvim porukama. 

Supružnici tvrde da neće imati više prinova jer je Aronova supruga dobila vazektomiju. Osim toga on naglašava da je svaki porođaj traumatično doživeo i da je to isto tako traumatično iskustvo za ženu i da su srećni sa svoje sedmoro dece.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)