Roditeljstvo

IZGLEDA KAO AVION IAKO JE BABA: "Zabranila sam unuci da me zove baka, jurim karijeru i neću odustati!"

Dioni Smit je prvo dete dobila sa 16 godina, a unuku kad je imala 38.

03.06.2024 13:02

IZGLEDA KAO AVION IAKO JE BABA: "Zabranila sam unuci da me zove baka, jurim karijeru i neću odustati!"
Instagram/dionnesmithofficial

Majčinstvo u tinejdžerskim godinama može biti veliki izazov za majke, pa nije neobično da takve žene mlade postanu i babe. Dioni Smit iz Londona je majka troje dece, prvog sina je dobila sa samo 16 godina, a prvo unuče sa 38 godina. 

Danas ima 45 godina, a zbog njenog atraktivnog i glamuroznog izgleda mnogima je teško da poveruju da ima unuku.

Dioni je Zari, svojoj unuki kada je bila mala zabranila da je zove "baka", jer joj je teško da poveruje da ima unuku. Ona otkriva da su je mnogi često mešali sa majkom devojčice.

- Definitivno sam mislila da sam premlada za babu kada mi je sin Džordan rekao da će dobiti bebu sa suprugom. Ali, tako je to kad postanete majka suviše rano. Iskreno, bila sam premlada za majku, a mlada sam i za babu. Džordan je dete dobio kao mnogo stariji, nego što sam ja postala mama tako da nisam mogla ništa da kažem. Nisam se osećala dovoljno starom da me zovu "baka" pa sam im predložila da me zovu glam-ma, jer su mi svi govorili da sam glamurozna i mlada baka, zbog čega sam došla na tu ideju - otkriva Dioni.

Od tada je unuka zove tako ili čak "dadilja". Mlada baka otkriva kako joj niko ne veruje da ima 45 godina.

- Svi misle da sam u dvadesetim ili ranim tridesetim. Poseban šok za sve je kada kažem da moj sin Džordan ima 29 godina i da imam još dva sina u 20-im i šestogodišnju unuku. 

Ona ističe kako to što je mlada postala baka ima svoje prednosti i da sa unukom ima sjajnu vezu, ali da sa sobom nosi izazove.

Malo je otežavajuće to što mora posao da uskladi sa privatnim životom i ulogom majke, a sada i bake. Zbog posla često žrtvuje vreme sa porodicom, pa se oseća krivom zbog toga. Kako je poručila ova mlada baka, rešena je da ne odustaje od karijere u koju je uložila mnogo vremena i truda. Dioni je odlučila da ne dozvoli da je peče savest, već da iz svega izvuče najbolje.

- Postati baka u mladim godinama znači da sam spremna da pratim svoju unuku. Još imam mladalačku energiju i ličnost koja se značajno razlikuju od tradicionalnih starijih baka i deka koje unuci najčešće imaju. Otvorena sam u pogledu načina života i imam više razumevanja. Mislim da je pozitivno to što sam mlada baka, međutim i dalje gradim karijeru pa je izazov naći ravnotežu između obaveza na poslu, kao majke i bake - kaže ona.

Ona priznaje da nekada oseća krivicu zbog napornog rada jer smatra da žrtvuje vreme koje bi provela sa porodicom. Frizerka po struci, nije jedina koja se bori sa ovom osećajem krivice. Nedavno je Amerikanka Mardžori Heršberg Peri (66) pokrenula onlajn servis za sve babe i dede koji se bore sa osećajem krivice. Mardžori je došla na ovu ideju nakon što je shvatila da je unucima postala dadilja sa punim radnim vremenom. Ona je rekla kako je shvatila da njen suprug i ona zbog toga nemaju sopstveni život.

Na isti način Dioni pokušava da to prevaziđe i ne želi da je ta krivica spreči da ostvari svoje snove. Budući da u to vreme kada je postala mlada mama nije imala podršku porodice, morala je da napusti školu, zbog čega je kasnije odlučila da radi na sebi i ostvari svoje ciljeve.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)