Roditeljstvo

SUDBINA NAJTUŽNIJEG DEČAKA NA SVETU: Luka je za četiri godine promenio 25 hraniteljskih porodica, a onda se desilo čudo! (VIDEO)

On priznaje da nije verovao da će ponovo imati porodicu.

28.05.2024 19:36

SUDBINA NAJTUŽNIJEG DEČAKA NA SVETU: Luka je za četiri godine promenio 25 hraniteljskih porodica, a onda se desilo čudo! (VIDEO)
Printscreen Fox news

Luka (11) je dečak iz Arkanzasa u Sjedinjenim Američkim Državama koji je imao tragičnu sudbinu da ostane bez svojih bioloških roditelja sa samo osam godina.

Prema američkom zakonu on je smešten u hraniteljsku porodicu, ali ne zadugo. Kako da je kofer selili su ga iz jedne u drugu kuću, pa je za četiri godine promenio čak 25 hraniteljskih porodica. A, onda se desilo čudo i on ponovo ima koga da zove mama i tata.

Teška sudbina dečaka

Zbog svoje sudbine prozvan je najtužnijim dečakom na svetu, a onda se nenadano sve promenilo.
Kako piše Fox News Luka je konačno pronašao svoj dom zauvek. Njega je usvojio bračni par Kesi i Bredli Kisindžer.

- Znam da će ovo biti zauvek... Mislio sam da nikad neću imati svoj dom i porodicu koja me voli - rekao je maleni Luka drhtavim glasom.

Kako je objasnila Kesi, ona je odrasla u velikoj porodici gde je pored svoje rođene braće i sestra bilo i usvojene dece. Kad je čula za nesrećnu subinu malenog Luke rešila je da stvar preuzme u svoje ruke.

 

U dogovoru sa suprugom usvojili su dečaka i pružili mu topao dom prepun ljubavi. Pored Luke oni imaju dvoje svoje dece ćerku od 14 i sina koji je Lukin vršnjak.

- Oni su najbolji brat i sestra koje sma ikad imao - rekao je stidljivo Luka koji se sjajno uklopio u porodicu.

Prema rečima Kesi i Bredlija mnogi ljudi se premišljaju da li da usvoje dete ili ne.

- Nemojte mnogo razmišljati, jednostavno samo to uradite. Nije lako biti usvojeni roditelj ili hranitelj, ali zapamtite toj deci je još teže. Kao i svakom drugom detetu i njima je potreban stabilan dom, ljubav i podrška dok koračaju kroz život i bore se za svoje mesto pod suncem - rekla je Kesi.

Ona se bori za prava dece u hraniteljskim porodicama i smatra da svako treba da ima porodicu uz sebe bila ona biološka ili ne dok ide kroz život.

- Niko nije zaslužio da bude sam. Pomozimo ovoj deci, jer im je naša pomoć potrebna - poručila je Kesi.
Maleni Luka ne krije da je presrećan što konačno ima svoj dom i raduje se što će moći ponovo da igra fudbal ovog puta sa svojom novom porodicom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)