Roditeljstvo

HRANITELJI SU MU SAOPŠTILI DA JE USVOJEN I USLEDIO JE VRISAK: Ovakvoj reakciji se nisu nadali, suze same teku! (VIDEO)

Snimak jednog mališana oduševio je korisnike TikToka, a mnoge dirnuo pravo u srce.

28.05.2023 19:01

HRANITELJI SU MU SAOPŠTILI DA JE USVOJEN I USLEDIO JE VRISAK: Ovakvoj reakciji se nisu nadali, suze same teku! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/happiestofficial

Oni koji su usvojili decu znaju kolika je to odgovornost i da to sa sobom nosi izazove, naročito kada se usvoji mališan koji je već poodrastao. Kada su deca veoma mala, to jest kada su bebe, to je za roditelje i olakšavajuća okolnost jer oni odrastaju sa njima i povezuju se kao sa roditeljima. Trenutak kada im se saopštava da su usvojeni je, naravno, veoma osetljiv, ali oni pronalaze prave načine da dete za to sazna manje bolno, koliko je to moguće.

Međutim, kada su deca veća, situacija je drugačija. Ona su često upoznata sa onim što im se dešava i sve prihvataju na mnogo drugačiji način. Ta deca znaju da cene porodicu u kojoj su se našla i većina ih smatra da započinje novi život.

Printscreen/TikTok/happiestofficial

Dečak je slušao šta će mu hranitelji saopštiti nakon što su ga pozvali na razgovor

Jedna porodica odučila je da na TikTok mreži podeli poseban trenutak saopštavanju malenom dečaku, čiji su hranitelji, veoma lepe vesti. Dok su sedeli u dvorištu kuće, otac je mališanu u jednom momentu rekao da je zvanično usvojen. Budući da je dečak znao da mu oni nisu biološki roditelji, verovali su da za njega to neće biti toliki šok. Međutim, prevarili su se.

Najverovatnije zbog uzbuđenja, ali i sreće koja je pratila čitav događaj, mališan je posle nekoliko trenutaka zbunjenosti, reagovao na neverovatan način.  

- Usvojen sam? Od sada sam usvojen? - čuje se na snimku kako mališan ponavlja jednu te istu rečenicu.

Dobio je potvrdan odgovor. 

- Od danas zvanično da - rekao mu je hranitelj.

Kao da nije poverovao iz prvog puta, mališan se okrenuo ka hraniteljki želeći da mu i ona potvrdi tu vest, što je ona i učinila. Dečak je zatim još jednom pitao da li ostaje "tu da živi sa njima", a kada je dobio potvrdan odgovor usledila je reakcija koja tera suze na oči. 

Emotivan i dirljiv trenutak je hraniteljima izmamio vrisak sreće, a zatim i osmeh, dok su se dečaku, grleći zvaničnu mamu, oči napunile suzama. Čitavu scenu su na poseban način doživeli i korisnici društvenih mreža koji su rzaključili kako mališan zaslužuje svu sreću sveta.

- Toliko je tužno da dete brine o nečemu takvom. Hvala vam što ga volite -

- On je usvojen i zaslužuje svet! Čestitam! - 

- Ovo je dokaz da ga oni tretiraju dobro -

- On želi da ostane sa njima -

- Naterao me je na suze - komentarisali su korisnici TikToka.

Mnogi su prokomentarisali da dečak zaslužuje budućnost poput svojih vršnjaka i da će mu je sadašnji roditelji sigurno priuštiti. Neki su primetili da je on najpre uzdahnuo kada mu je saopšteno da je usvojen, verovatno od naleta adrenalina i "zbog srca koje je počelo da mu ubrzano kuca". Neke je razočarala činjenica da se deca suočavaju sa takvim životnim putevima, da su ostavljena na milost i nemilost, kao i da li će ih zadržati hraniteljska porodica kod koje su privremeno zbrinuti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)