Telo

MEDICINSKA SESTRA JELA JE 24 KESICE ČIPSA DNEVNO A ONDA JE MORALA NA OPERACIJU: Evo šta joj se desilo (FOTO)

Melisa je smršala 23 kilograma nakon što je izbacila grickalice iz ishrane a potom je uradila i bajpas želuca

03.04.2023 18:00

MEDICINSKA SESTRA JELA JE 24 KESICE ČIPSA DNEVNO A ONDA JE MORALA NA OPERACIJU: Evo šta joj se desilo (FOTO)
SWNS / Profimedia

Melisa Džons (38) jela je 24 kesice čipsa svaki dan i brzu hranu tri do četiri puta nedeljno. Kako je objasnila, čips je grickala non stop zato što je volela zvuk i osećaj krcanja ove namirnice u ustima. 

U jednom trenutku je shvatila da je preterala i da je sve deblja i deblja. Do otrežnjenja je došlo kad na godišnjem odmoru nije mogla da sedne u pedalinu kako bi se vozila sa svojim sinovima.

SWNS / Profimedia

Melisa nakon mršavljenja

Neprijatnost na odmoru

Kako je Melisa ispričala za britanski Dejli Star oduvek je bila hedonista i uživala je u hrani.

- Volim da jedem i to je bilo pogubno za mene. Kad god bih se osetila nesrećno, uzimala sam čips i jela. Bila je to moja utešna hrana. Dnevno sam jela po 24 kesice čipsa i obožavala sam osećaj dok ga krckam u ustima. Sve se promenilo kad sam otišla sa sinovima na odmor i shvatila da ne mogu da uđem na pedalinu. Bilo je to vrlo neprijatno i za mene i za njih - iskrena je bila ona.

Melisa, koja je po zanimanju medicinska sestra i negovateljica odlučila je da smrša. Prema njenim rečima u tom trenutklu imala je oko 120 kilograma i kad je prestala da jede čips izgubila je 23 kilograma. 

- Pokušala sam sa dijetom, ali mi nije išlo baš najbolje. Bila sam nervozna a čak ni gubitak kilograma mi nije bio motivacija. Zato sam otišla na operaciju bajpasa želuca. Osećala sam se odlično nakon operacije a kilogrami su počeli da se sami tope. Ponovo sam se osećala kao čovek, postala sam najbolja verzija za sebe i što je najvažnije za svoje sinove - dodala je Melisa.

SWNS / Profimedia

Melisa je danas potpuno drugačija žena a čeka je samo uklanjanje viška kože koje joj je ostalo nakon mršavljenja

Još jedna operacija 

Ona danas ima oko 80 kilograma ali usled naglog mršavljenja ostao joj višak kože. Zbog toga je zakazala operaciju tokom koje će joj lekari hiruškim putem odstraniti sve ono što visi.

- Sad mi je potrebno samo da se ukloni taj višak kože i zaista mogu započeti život iz početka - rekla je Melisa.
Operacija košta oko 13. 600 evra ali ona nije ni za tren razmišljala o novcu. Inače, za potpunu transformaciju Melisa je iskoristila novac koji je dobila od nasledstva i nije zažalila.

Mama dva dečaka danas se trudi da se hrani zdravo. Priprema obroke za svoju porodicu a izazov joj je da pronađe zdrav način da napravi lazanje koje su njeno omiljeno jelo. Ipak, kako priznaje nije mogla u potpunosti da se odrekne čipsa, ali je sad sebe ograničila na najviše jednu kesicu dnevno. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)