Vežbanje

UZ SVE DIJETE NISAM MOGLA DA SMRŠAM! A onda su lekari iz mene izvadili nešto što me je uništavalo!

Amerikanka Džejmi Konvel počela je nekontrolisano da se goji u tinejdžerskom dobu, a tek 10 godina kasnije je otkrila šta je jeziv uzrok takvog njenog stanja.

19.03.2022 12:03

UZ SVE DIJETE NISAM MOGLA DA SMRŠAM! A onda su lekari iz mene izvadili nešto što me je uništavalo!
printscreen/tiktok

Svako od nas imao je trenutke u životu kada nije bio zadovoljan kilažom i želeo je da smrša, bilo da bi poboljšao svoje zdravlje i samo fizički izgled.

Amerikanka Džejmi Konvel rodom je iz Teksasa, a bila je tek tinejdžerka kada je odjednom iz neobjašnjivih razloga počela drastično da se goji. Probala je apsolutno svaku dijetu i bila istrajna u tome da smrša, međutim, nikakav pomak se nije video. Svakodnevno ustajanje i merenje postalo je za nju noćna mora. 

Razlog nemogućnosti mršavljenja šokirao sve!

pexels.com

Primer dijetalne ishrane

Posle maltene pune decenije bezuspešnih pokušaja, Džejmi je u martu prošle godine posetila lekara, i bila je zapanjena kada je otkrila razlog zbog kog nije mogla da gubi kilograme. 

Kada je došla do faze da joj je muka kada se sagne da se obuje, shvatila je da joj ne preostaje ništa drugo, do da ispita o čemu se radi. U bolnici su joj kao i svim pacijentima uzeli prvo krv na analizu, a lekar je u startu video da nešto nije u redu, budući da je broj belih krvnih zrnaca bio uznemirujuće visok. Zakazana joj je hitna operacija.

- Nisam znala o čemu se radi. Moja mama je bila sa mnom kada je doktorka ušla i rekla nam da je utvrđeno da imam ogroman tumor težine više od 9 kilograma, koji je bukvalno progutao ceo moj desni jajnik. Po savetu lekara složila sam se da mi ostrane i ceo taj jajnik zajedno sa njim, budući da nisu znali da li je tumor benigni ili ne. Pomislila sam da ću možda zaista umreti. Da li sam vodila život kakav sam htela, je li moj život bio vredan življenja? Brojna pitanja su mi prolazila kroz glavu dok je anestezija počinjala da deluje - prisećala se kasnije Džejmi.

Teratom tumor sa zubima i kosom

pexels.com

Džejmi je zbog teškog fizičkog stanja zapala i u depresiju/Ilustracija

Tumor koji su joj izvadili bio je takozvani teratom. To je sporonapredujući i spororastući tumor koji je bukvalno rastao postepeno tokom celog njenog života. On je sve korisne sastojke iz hrane crpeo iz njenog tela i tako enormno narastao. 

Reč "teratom", inače, potiče od grčke reči koja znači "čudovište".

- Svi smo bili zapanjeni onim što je iz mene izvađeno. Taj tumor je imao kosu, čak i zube! Rekli su mi da je to kao da sam imala troje dece u utrobi. Kada sam konačno videla i kako to čudo izgleda, pripala mi je muka. Radi se o tome da su moja mama, deda i tetke bliznakinje, tako da je najverovatnije da sam i ja bliznakinju nosila u sebi. Možda sam imala blizanca još u maminoj utrobi - otkrila je zapanjena devojka koja je sada napunila 28 godina.

Najzad je sve u redu

Džejmi navodi i da je prošla kroz period depresije posle operacije, jer je kao mlada bila nedovoljno informisana, pa je mislila da neće nikada moći da ima decu budući da joj je odstranjen jajnik. 

 

@jaimi.conwell I just want to say this was a horrible Angel but also almost one whole year without a tumor babbbyyyyy!!! #tumorfree #glowup #weightlosscheck #weightloss #transformation #weightlosstransformation #tranformationchallenge ♬ original sound - Jaimi

 

- U početku sam mislila da nikada više neću moći da imam decu, i bila sam načisto uništena. Moj san je bio da jednoga dana osnujem veliku porodicu. Bila sam tako depresivna i plakala sve vreme, sve dok nisam posetila ginekologa. On me je uverio da će svi moji hormoni i jajne ćelije otići u moj levi jajnik i da nikakvih problema sa budućom trudnoćom neću imati - rekla je devojka koja je konačno dobila šansu za drugi život.

printscreen/instagram.com

Zadovoljna i zdrava Džejmi

Uverite se i sami kako Džejmi danas izgleda. Ona je najzad zdrava, srećna, vratila se svom režimu ishrane, kao i fitnesu, a rezultati su više nego očigledni.


 

Komentari (0)