Nije dobro za vas!

POGREŠNI RAZLOZI DA IDETE NA DIJETU: Kako da smršate na zdrav način

Čuvajte svoje zdravlje i ne urušavajte svoj organizam zbog pogrešnih razloga!

17.01.2022 21:11

POGREŠNI RAZLOZI DA IDETE NA DIJETU: Kako da smršate na zdrav način
pexels.com

Zdravo telo nije nužno i mršavo telo. Mnoge žene danas svoji organizam muče beskonačnim dijetama, koje kao da ne pokazuju nikakve rezultate, a razlozi za to su sasvim biološki opravdani.

Ukoliko svako malo šokirate svoje telo dijetom, a zatim jedete bez ograničenja postoji prilično visoka šansa da će vaše telo samo taložiti masne naslage očekujući da ćete uskoro da ga ostavite bez hrane. Pokušajte da razmislite o razlozima zbog kojih ovo radite svom telu, a ako je neki od onih koji vam donosi portal Srećna republika, onda treba da razmislite o drugim rešenjima. 

Želite da budete pokretniji

Kada imate višak kilograma vaše telo se ne kreće toliko lako, ali razlog za to nije vaš višak, nego činjenica da se i inače ne krećete dovoljno. Ukoliko volite da sedite kod kuće u udobnom kauču i hodanje vam deluje kao pravo mučenje, nijedna dijeta neće vam pomoći da se osetite pokretnije i lakše. 

Umesto dijete, bolje je da se učlanite u obližnju teretanu, uvedete sebi pola sata pešačenja dnevno ili jednostavno krenete da vežbate kod kuće. Kilogrami će se sami topiti kada to krenete, a fizička aktivnost dovešće vas do toga da možete da se krećete brže i lakše. 

Želite da budete zdraviji

Kao što sm već pomenuli zdravo telo nije mršavo telo, naprotiv sasvim je moguće da sretnete jako mršavu osobu sa dijabetesom ili gojaznu osobu koja nema ni jedan zdravstveni problem. Zdravlje se ogleda u onome što unosite u organizam i načinu na koji se vaš organizam bori sa problemima. 

Ukoliko imate neki zdravstveni problem, moguće je da se desi i da je vaša kilaža prouzrokovana njim. U tom slučaju bez pravog lečenja problema nikako nećete uspeti da skinete višak. Ako želite da budete zdraviji radite sistematske preglede redovno, jedite zdravu hranu i svaku bolest lečite od početka, a kilograme regulišite normalnom i redovnom ishranom i uz pomoć neke sportske aktivnosti. Dijete koje iscrpljuju vaš organizam neće mu pomoći već će mu samo odmoći. 

Želite da budete srećniji, atraktivniji i zadovoljni sobom

Skinuti višak kilograma na zdrav način svakako nije na odmet u slučaju da ste nezadovoljni svojim telom, ali postoji jedna mala začkoljica koju morate da znate, a to je da koliko god da smršate postoji šansa da nećete biti ni srećni, ni zadovoljni , niti ćete se osećati atraktivno. Razlog za to je činjenica da nije vaš izgled problem nego način na koji vidite sebe. Možete biti i debeli i srećni, a sve što treba da naučite je da volite sebe baš takve kakve ste. 

 

 

Pogledajte sebe u ogledalo svako jutro i recite da volite sebe. Fokusirajte se na svoje dobre osobine i fizičke i psihičke. Kada počnete da volite svoje telo kakvo god da je, želećete iskreno da učinite da ono bude najzdravije i najlepše, ali na pravi način. Nijedna dijeta neće vam doneti sreću, šta više verovatno ćete se osećati frustrirano. Da bi bilo kaka napredak u razvoju vaše ličnosti bio moguć, bio on mentalni ili fizički, potrebno je da volite sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)