Samo napred!

SAVRŠENA LINIJA U GODINU DANA: Zdravo telo bez veštačkih preparata!

Ukoliko odlučite da se "dovedete u red" o ovome treba da razmišljate!

03.01.2022 20:00

SAVRŠENA LINIJA U GODINU DANA: Zdravo telo bez veštačkih preparata!
pexels.com

Sve žene teže savršenom izgledu, a posebno nam je bitno da nemamo ni trunke viška ni na jednom delu našeg tela. Zbog toga često pribegavamo raznoraznim rigoroznim dijetama, veštačkim proteinima, i bezbrojnim pilulama za mršavljenje i smanjenje apetita. 

Novogodišnja odluka da telo dovedete u red verovatno je najbolja odluka koju možete da donesete za sebe i svoje zdravlje, a portal Srećna republika donosi vam jednostavan način kako da novogodišnja odluka bude ispunjena na najbolji mogući način.

Da li ste sigurni u svoju odluku?

Čim vam je to jedna od odluka, sigurno da želite da se dovedete u red. Međutim, da li ste sigurni da ste spremni za to? Proces mršavljenja, zatetanja i dolaska do savršenog tela težak je i zahteva posvećenost, a ako niste spremni na to onda je bolje da ni ne počinjete jer ćete samo odustajati svako malo, a izgledaće vam kao da se non stop trudite potpuno bez rezultata. Dakle, pre nego što krenete da radite na sebi razmisite dobro o tome da li ste spremni da napravite određene ustupke u svom životu kako biste postigli cilj do kog vam je stalo.

Promenite način ishrane

Kada se odlučite da smršate, jedna od najbitnijih stavki jeste da promenite način ishrane. U vremenu u kakvom živimo sve ređe imamo vremena da kuvamo i pripremamo svaki svoj obrok. Zbog toga se okrećemo, pljeskavicama, picama, različitoj brzoj hrani kojom uništavamo naše zdravlje. Ukoliko želite da smršate bitno je da prilagodite ishranu onome što je potrebno vašem telu. Ne govorimo o napornim dijetama niti o izbacivanju određenih namirnica iz ishrane. Poenta je da imate obroke koji su prilagođeni. Jedite svaki dan u isto vreme. Pripremajte konkretan obrok, i užinu između njih. Nemojte po ceo dan da žvaćete nešto. 

Osim što će masne naslage brzo početi da se tope, osetićete se bolje i manje ćete biti glasni. Sa druge strane, takav način ishrane vratiće vaš bio ritam u normalu, a i vaša koža će biti sjajnija. Ukoliko niste sigurni koja hrana ne ogovara vašem telu možete se posavetovati sa nutricionistom, koji će vam dati okvirne smernice kako vaša dnevna ishrana treba da izgleda.

Vežbanje

Kada je u pitanju vežbanje bitno je da znate da u zavisnosti od toga šta želite da postignete vaše odlazak u teretanu treba da izgleda drugačije. Ukoliko želite da skinete višak, najbolje je da prvo počnete sa kardio vežbama koje će ubrzati proces mršavljenja. Popnite se na traku za trčanje, vozite bicikolo ili upišite neki energičan brz sport ili ples. Sa druge strane, ukoliko želite da se zategnete potrebno je da radite što više vežbi za snagu uz posebnu pomoć tegova. Kada odlučite šta želite možete da krenete na neki grupni ili vođeni trening, ali možete i da potražite neke ideje na internetu, pa da pokušate njih da primetite. Savet trenera uvek postoji kao mogućnost, te se ne ustručavajte da tražite pomoć ukoliko vidite da vam je potrebna. 

Komentari (0)