Odrasli

OVAJ MLADIĆ JE POJEO 2.000 JAJA ZA DVE GODINE: Evo šta mu se dogodilo! (FOTO)

Priča Rosa Mekfarlena (34) iz Ujedinjenog Kraljevstva potpuno je neverovatna, a sada je otkrio zbog čega se odlučio na tako rigoroznu promenu načina života.

15.02.2023 13:10

OVAJ MLADIĆ JE POJEO 2.000 JAJA ZA DVE GODINE: Evo šta mu se dogodilo! (FOTO)
Shutterstock

Ros Mekfarlen (34), IT stručnjak iz Edinburga, godinama je imao problem s gojaznošću. Previše sedenja za računarom zbog posla rezultiralo je viškom kilograma koji mu je doneo i probleme sa zdravljem. Imao je visok holesterol i povišen krvni pritisak. 

Ros je na sve načine pokušavao da smrša, držao je mnogobrojne dijete, ali uzalud. Kazaljka na vagi nije htela ni da mrdne. A onda je počeo da jede samo jednu namirnicu za doručak i posle dve godine je bukvalno prepolovio težinu. 

Promena navika

Kako je otkrio, on je tokom dve godine za doručak jeo isključivo jaja. Iz ishrane je u potpunosti izbacio nezdrave navike, pre svega konzumiranje grickalica poput čipsa i alkohola. Sada izgleda 10 godina mlađe i oseća se mnogo bolje.

- Bilo je to neobično iskustvo i učenje. Glavna stvar sa dijetom je da ne razmišljaš samo o promeni ishrane, već i o promeni načina života. Sad se osećam mnogo sigurnije u sebe, bolje spavam, stabilizovali su mi se pritisak i puls, a nivo holestreola mi je normalan. To što sam smršao je najbolja stvar koju sam uradio u životu - iskren je Ros.

Nakon što je smršao morao je da kupi novu garderobu i, što je njega posebno obradovalo, farmerke za nekoliko brojeva manje.  

Opisujući svoj način ishrane on je rekao da je svaki dan za doručak jeo isključivo jaja.

- Svako jutro bih pojeo tri do šest jaja. Mislim da sam pojeo 2.000 komada u poslednje dve godine. Jaja su bogata proteinima, imaju malo kalorija i dugo me drže sitim - rekao je on.

Ishrana pre i posle

Kako je objasnio, ugojio se zato što nije vodio računa o sebi, dosta je jeo brzu hranu s prijateljima i pio alkohol. Nakon što je započeo dijetu s jajima, promenio je i način života.

- Za mene se sve promenilo. Sad sam u srednjim tridesetim godinama i osećam se nikad bolje. Izgledam i osećam se mlađe i, što je najvažnije, zdraviji sam - naglasio je Ros, prenosi britanski San. 

Sad obroke planira unapred i nosi ih sa sobom kako ne bi bio u iskušenju da kupi nešto za poneti, posebno kad se vraća kasno uveče s posla.

- Kad imate puno obaveza teško je da razmišljate o hrani i najčešće kupite nešto usput, kao što su pica ili kineska hrana. Međutim, naučio da sam da malo planiranja i pripremanja obroka unapred može u potpunosti da ti promeni život - naglasio je on.

Ros je opisao i kako se hranio pre dijate: 

Doručak:

  • mafini ili vafl 
  • veliki frape

Ručak:

Večera:

  • pica
  • kineska hrana za poneti
  • čips 
  • zašećereni late
  • 2 piva pred spavanje

Kako se danas hrani:

Doručak:

Ručak:

  • pileća salata
  • komad piletine na žaru

Večera:

Užina:

Piće:

  • koka kola bez šećera
  • espreso
  • voda

BONUS VIDEO:

Komentari (0)