Šminka

NAPOKON OTKRIVENO KAKO SE ZAISTA PRAVI ŠMINKA: Da li ćete je i posle ovog snimka koristiti? (VIDEO)

Dok ne dođe do naših ruku kako bi nas ulepšala, senka za oči prolazi nekoliko faza izrade.

02.10.2023 16:00

NAPOKON OTKRIVENO KAKO SE ZAISTA PRAVI ŠMINKA: Da li ćete je i posle ovog snimka koristiti? (VIDEO)
Printscreen/TikTok/labelitcosmetics

Lepota je ono što se oduvek vezivalo za ženu zbog čega su se vodile bitke kroz vekove. Ipak, dobru ulogu u svemu tome oduvek je igrala šminka. Ona se kroz decenije menjala, međutim, danas je dostigla i svoj vrhunac. Na društvenim mrežama možemo videti razne tutorijale na temu šminkanja, a influenserke će vam u tom procesu pokazati šminku za koju nikada ne bi pomislile da postoji. Da, sve je to deo ulepšavanja dama.

Shutterstock

Senke su oduvek ženama bile jedan od omiljenih proizvoda za ulepšavanje ali o njihovoj proizvodnji se malo zna

Ipak, neke stvari se nisu promenile i ostale su imperativ naročito kada je u pitanju puni mejk -ap ili šminka za neke posebne prilike koja podrazumeva neizbežne senke za oči. One su oduvek našem izgledu davale upečatljiv i pomalo mističan izgled zbog čega su žene stalno eksperimentisale sa raznim kombinacijama, otvarajući tako put ka romantičnim, ekstravagantnim i drugim stilovima šminkanja koji su definisali ženu.

Proizvodi su uvek stizali do nas ali nismo znali kako oni nastaju. Tiktokom kruži snimak gde je prikazana proizvodnja senki i kroz koje faze sve prolazi ovaj, ženama omiljeni, proizvod za ulepšavanje. Nakon što radnici prahom napune palete, one idu pod mehanički presing koji ih fiksira za svoj kalup. Nakon toga pod pritiskom se okrugle senke izbacuju iz ležišta kako bi se kasnije poređale u adekvatnu paletu. 

U snimku je prikazana kako se konkretno proizvodi roze senka, a mnogi su prokomentarisali kako deluje očaravajuće i da je ceo proces interesantan, ali je bilo i skeptika.

- Obožavam.

- Proces proizvodnje deluje pomalo grubo.

- Koje uginule životinje je ovo pepeo?

- Želim to da jedem. - bili su neki od komentara.

Mnoge dame su zaključile da je nijansa predivna i da je ova izrada šminke možda zahtevna i gruba ali da vredi ženskog zadovoljstva i sreće. I dok je bilo nekih koji su komentarisali kako se pitaju od čega stvaraju sav taj prah i šta se žrtvovalo zarad tržšta, drugi su rekli kako veruju da je sve dobro povereno  da radnici zaista rade mukotrpan posao kako bi sve žene na svetu bile lepe.

Pored ovog i sličnih snimaka koji pokazuju kako se izrađuje šminka na pomenutom profilu gde je osvanuo snimak ima i objava u kojima stručnjaci proveravaju sigurnost i kvalitet šminke, što govori o tome da je sigurnost mušterija pre svega na prvom mestu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)