Šminka

NE ŽELITE DA IZGLEDATE OVAKO! Pogledajte šminku kakvu nosi jedna popularna dama, a koja je POTPUNI promašaj! (FOTO)

Ukoliko imate neku svelanost za koju želite da se skockate, nemojte odmah posezati za tamnom senkom.

03.05.2022 22:00

NE ŽELITE DA IZGLEDATE OVAKO! Pogledajte šminku kakvu nosi jedna popularna dama, a koja je POTPUNI promašaj! (FOTO)
shutterstock.com

Iako bi većini žena prva asocijacija na svečanu šminku bio "zadimljeni" (smouki) pogled i tamne senke na kapcima, takav izgled ima veoma ograničenu ciljnu grupu i neće baš svima stajati dobro.

Uzmimo za primer glumicu Džuliju Foks, bivšu devojku repera Kanjea Vesta. U poslednje vreme, viđamo je sa izuzetno "dramatičnom" šminkom oko očiju, uglavnom u izrazito tamnim tonovima.

Prva stvar koju ćete uočiti je da tamne boje vizuelno smanjuju oko.

Pored toga, one naglašavaju podočnjake, te će vam se verovatno desiti da oni na slikama izgledaju sivo, a vi ispijeno i umorno. Uz tamnu senku, vaš ten će delovati sivkasto, a svi popucali kapilari u očima će doći do izražaja, te će vam beonjače delovati iziritirano. Na kraju, tamna šminka na očima sužava vam izbor karmina, te se uz nju možete odlučiti samo za sjaj ili neupadljivi ruž u boji usana.

S druge strane, pogledajte fotografiju iste glumice sa svetlom senkom na očima. Njene prelepe i krupne plave oči odmah dolaze u prvi plan, a ten deluje svežije i življe. Podočnjaci se ne vide, a pogled deluje otvorenije i budnije. Svetlucave senke prave igru refleksije i svetlosti, te će, hteli oni to ili ne, ljudi biti magnetski privučeni vašim očima.

Osim toga, izbor rumenila koje možete da koristite je beskonačan, a sve postojeće boje ruževa koje se slažu sa vašim autfitim i tenom dolaze u obzir, kao i svetlucavi sjajevi. Iz tog razloga, sledeći put kada se šminkate za posebnu priliku, odložite tamnu paletu boja i pružite svetlijim i prirodnijim tonovima šansu i kada budete gledale svoje fotografije, videćete osetnu razliku u izgledu svog lica sa svetlijim koloritom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)