Šminka

EVO KAKO DA VAM AJLAJNER "ODUZME" GODINE! Posle 35. nikako se ne sme koristiti određeni tip šminke!

Stručnjaci za mejkap znaju alternative za moderno šminkanje koje zrelijim tipovima kože neće dodati godine.

28.02.2023 10:01

EVO KAKO DA VAM AJLAJNER "ODUZME" GODINE! Posle 35. nikako se ne sme koristiti određeni tip šminke!
pexels.com

Šminka može ulepšati žensko lice ili sakriti neke nedostatke, međutim, ako se nepravilno nanosi može da bude i čist promašaj. Mnoge dame, da bi izbegle estetske korekcije i hirurške zahvate, pribegavaju upotrebi šminke, ali stručnjaci napominju da je važno koristiti je na pravilan način.

Nesumnjivo je da se alajner poslednjih godina vratio na velika vrata i da je skoro pa u jednakoj meri trendi kao što je bio i sedamdesetih godina. Dame gotovo svakodnevno iscrtavaju svoje oči, ali šminkeri napominju da sa njim treba biti veoma oprezan jer ne važi isto pravilo za svaki tip očiju.

Zamenite ajlajner olovkom

Alajner zna da bude težak za nanošenje, naročito ako nije u olovci. Zato Kerin Džekson, poznata šminkerka, preporučuje da se uvek umesto njega odlučimo za "meku" olovku. Sa starenjem, kod dama se formiraju bore oko očiju ili spušteni kapci, što može da oteža nanošenje ajlajnera.

- Nakon 35. godine tečni ajlajner jednostavno ne izgleda čisto i ravno - istakla je Džeksonova. 

pexels.com

Pravila šminkanja su veoma važna, pogotovo u poznijim godinama

Ona je za britanski Ekspres otkrila da je alternativa mekana olovka zajedno sa četkicom za šminkanje sečenom pod uglom i gelom za ajlajner. Senke za oči su takođe odlično rešenje jer poput mekanih olovki njima se ne iscrtvaju oštre linije.

Koristite nijansu boje kože

Mejkap koji "oduzima" godine i otvara oči podrazumeva dodavanje malo senke ili olovke boje kože u spoljašnji ugao oka. Iscrtavanje donje vodene linije oka belom olovkom takođe daje iluziju krupnijih očiju. Ta olovka se može dodati i u unutrašnji deo oka, ali ne treba preterivti da ne bi stvorila "dramatičan" izraz. Olovka roze ili boje kože, kojom ćete iscrtati oko, može značajno da ga "otvori". Ko ima manje oči iscrtavanje bele vodene linije će mu "skinuti" godine. 

Izbegavajte svetlucavu šminku

Svetlucava i metalik šminka jeste trend koji se opet vraća, ali njom treba biti posebno oprezan. Takve senke mogu biti nezgodne za naborane kapke, pa ih reflektovanje iz svih uglova može učiniti starijim nego što jesu. Alternativa su braon, zlatna ili boja šampanjca.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)