Lice

ZABORAVITE NA BOTOKS: Seme ove žitarice čine čuda protiv bora! Jeftin trik koji radi posao

Ako posebno pazite na svoju kožu da bude hidrirana i zategnuta, u svoju svakodnevnu negu uvrstite ovo seme.

23.04.2024 15:43

ZABORAVITE NA BOTOKS: Seme ove žitarice čine čuda protiv bora! Jeftin trik koji radi posao
Printscreen/Twitter/therealcaecilia

Savremeno doba sa sobom je uz pomoć tehnologije donelo napredak na mnogim poljima pa samim tim i na polju lepote. Budući da dame danas više nego ikada paze na svoj izgled, te pokušavaju na sve načine da uspore starost i prikriju svoje bore, podvrgavaju se raznim tretmanima poput botoksa, koji barem neko izvesno vreme prolongira starenje kože.

Ipak, u današnjem svetu nege kože koji se stalno razvija, prirodni lekovi se takmiče sa savremenim tretmanima, a jedan od njih je svakako i laneno seme.

shutterstock.com

Kako bi sprečile pojavu bora i opuštanje kože mnoge žene se podvrgavaju tretmanima botoksom

Poznato je po svojim nezanemarljivim zdravstvenim prednostima, međutim, sada ono pravi talase i u industriji lepote, a posebno je popularan na društvenim mrežama gde žene svedoče o njegovim neverovatnim prednostima i efektima koje daje. 

Uloga lanenog semena u nezi kože

Društvene mreže preplavila je informacija da laneno seme ima neverovatan uticaj na našu kožu. Svakodnevno korisnici ove mreže pokušavaju da istraže načine da smanje akne na licu, poboljšaju kožu ili smanje bore koje su se pojavile. 

Veliku popularnost stekla je maska za lice od semena lana. Ali šta ove semenke čini posebnim i korisnim za našu kožu?

Laneno seme je bogato esencijalnim masnim kiselinama, posebno omega 3 koje su ključne za zdravlje kože. One utiču lokalno i mogu umiriti i ulepšati kožu.

 

@therealcaecilia Rezept: 2 Tassen Wasser 1/2 Tasse Leinsamen. 10-15 Minuten köcheln lassen, oder bis du bemerkst, dass das Wasser schleimig ist. 30 Minuten auf dem Gesicht lassen✨ #flaxseedgel #flaxseedmask #skincare ♬ original sound - 𝐒𝐩𝐨𝐭𝐢𝐟𝐲 𝐬𝐨𝐧𝐠 🎼🧠

 

Ovaj proces podrazumeva kombinaciju vode i semena lana kako bi se dobila kompaktna smesa nalik gelu, a kada se ona nanese na kožu deluje umirujuće i antiflamatorno. Mnogi tvrde da ima efekta kod ublažavanja crvenila i iritacije a antioksidansi koji se nalaze u semenkama bore se protiv slobodnih radikala i usporavaju znake starenja, prenosi wecb.fm.

Da li laneno seme može da menja botoks?

Laneno seme povećava elastičnost kože, smanjuje upale i hidrira kožu - ali to još uvek nije zamena za botoks. Botoks uz pomoć injekcija privremeno parališe mišiće lica smanjujući linije i bore na način na koji lokalni tretmani ne mogu.

Međutim uključivanje semenki lana u svakodnevnu rutinu i negu može dati odlične rezultate. Dobićete kako tvrde koriisnici društvenih mreža blistaviji ten, poboljšanu teksturu kože i slično.

Iako će mnogi radije pohrliti plastičnom hirurgu i zatražiti neko konkretnije rešenje poput botoksa, činjenica je da laneno seme predstavlja prirodnu a isplativu opciju za one koji vole takav pristup nezi kože. 

Sasvim je nebitno sa kakvim estetskim problemom se borite, da li je po sredi suva koža, crvenilo ili rani znaci starenja, negujuća formula lanenog semena je sve što vam treba.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)

Vikikki

23.04.2024 22:25

Istina.Provereno