Lice

PRIRODNI BOTOKS U KOJI SE KUNU INFLUENSERKE: Za koru ovog voća tvrde da "radi posao"!

Ako želite da izbegnete injekcije i sve estetske korekcije kako bi poboljšale izgled svoje kože i zategle lice, isprobajte ovaj način.

27.04.2024 16:45

PRIRODNI BOTOKS U KOJI SE KUNU INFLUENSERKE: Za koru ovog voća tvrde da "radi posao"!
tikotok/printscreen/katiejanehughes

Lepo i zategnuto lice kao da ste u 20-im iako imate "dobre" godine, postalo je poslednje decenije trend i nešto što se podrazumeva želeći na taj način da se odupru starenju i da makar na kraće vreme zaustave svoje godine koje se ne mogu sakriti.

Budući da se mnoge dame podvrgavaju estetskim korekcijama, za sve one koje to ne rade, ovo može uticati na samopouzdanje jer se znaci starenja kod njih vide. Kod žena koje posećuju plastičnog hirurga to se ne vidi i one izgledaju uvek zategnuto i sveže.

shutterstock.com

Sa prvim borama kod žena se javljaju strahovi

Ukoliko ste među tim damama koje ipak prednost daju prirodnom izgledu i svoje godine nose dostojanstveno imamo za vas rešenje. 

Naime, influenserke na TikToku tvrde kako kora banane čini čuda za njihovo lice i da je zateže i pruža joj sjaj. Na veliki odjek naišla je objava šminkerke iz Njujorka Kejti Džejn Hjuz koja je objavila video u kome isprobava ovaj trend u želji da pokaže njegov prirodni efekat botoksa, prenosi Dejli Mejl.

Influenserka je svojim pratiocima poručila da će koristiti ovaj tretman jer na njeno lice ima pozitivan uticaj. Ona je unutrašnjim delom kore banane izmasirala lice, odnosno utrljala taj gel po licu i ostavila je, kako je rekla, da deluje oko 10 minuta a onda je isprala. Kejti Džejn Hjuz je navela kako je ovo jedan od najjeftinijih proizvoda koji možete koristiti i da nakon utrljavanja kore banane njeno lice bukvalno blista. Za kožu tvrdi da je na dodir isuviše mekana, a njene pore su znatno smanjene, pa je rekla da će rado koristiti bananu kao tretman umesto botoksa ili hijalurona.

Zvanična potvrda lekara, dermatologa nije potvrđena te se za sada sve svodi na lična iskustva.

- Ovo me vraća na dane kada se limunov sok koristio za posvetljavanje kose.

- Oh, ja to radim svakog jutra. Moja koža to voli.

- Time možeš takođe da premažeš cipele i sijaće punim sjajem.

- Probala sam ovo kao mlađa i moja koža je loše odreagovala- bili su neki od komentara.

Mnogi korisnici su potvrdili kako oni ili neko iz njihove porodice koristi slično, napomenuvši da banana ima slične enzime kao papaja i da može da zagladi i zategne kožu tokom života. Jedna korisnica je rekla kako je njena baka koristila odnosno jajima ispirala lice uveče a bananu ili mango je koristila ujutru. Napomenula je da njena baka nema nijednu jedinu boru na svom licu.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)