Sede su lepe!

ZAŠTO NE TREBA ČUPATI SEDE? Ne, nije zato što će se još njih pojaviti!

Ovo je razlog da nikada ne čupamo sede.

17.12.2021 11:52

ZAŠTO NE TREBA ČUPATI SEDE? Ne, nije zato što će se još njih pojaviti!
pexels.com

Kada saznamo da imamo sede to nas uplaši. Strah od starenja sasvim je opravdan, a sede kao simbol tog starenja posebno nas nerviraju i ljute, te imamo potrebu da ih što pre iščupamo i zaboravimo da se njihova pojava ikada desila. Međutim čupanje sedih nije zdravo, a portal Srećna republika donosi vam objašnjenje zašto. 

Naime, frizer Trej Gilen objasnio je da čupanje sedih dlaka nije dobro za kosu jer u jednom folikulu može da izraste samo jedna dlaka, kada ona pobeli pigment nestaje, tako da čupanje sedih može samo da podstakne rast novih sedih dlaka na tom mestu.

- Osim toga, čupanjem može da se traumatizuje folikul dlake i da se ošteti tako da u njoj više ništa neće rasti- kaže Gillen, napominjujući da ta štetna navika može čak da izazove i infekciju, ožiljke na temenu i ćelavost na nekim mestima.

Dakle, sledeći put kad budete hteli da iščupate sedu dlaku, bolje to batalite i jednostavno je prefarbajte u boju vaše kose. A zapamtite i da je seda kosa simbol godina i iskustava koje nosimo, a toga ne treba da nas bude sramota, već treba to da prigrlimo i iskreno volimo sebe i svoje telo, baš takvo kakvo jeste.

Komentari (0)