Srpkinje imaju lepu kosu

POSTOJE TRI OSNOVNA TIPA FRIZURA: Gde se u svetu lepote kose nalaze SRPKINJE?!

Kada je reč o izboru frizure, postoje tri bazična tipa koja možete da nađete, a evo koji tip Srpkinje najviše vole!

15.12.2021 19:27

POSTOJE TRI OSNOVNA TIPA FRIZURA: Gde se u svetu lepote kose nalaze SRPKINJE?!
Privatna arhiva

Nega kose za mnoge žene je prioritet broj jedan. Lepa i uredna frizura čine da izgledamo ženstvenije, šalju poruku da brinemo o sebi i da smo prave žene. Međutim, među slinim preparatima za negu kose, nekada je teško prepoznati koji je onaj pravi za nas. Zbog toga se neretko savetujemo sa frizerima i stručnjacima koji bi trebalo da znaju odgovor na pitanje šta našoj kosi zaista treba.

Kada znamo odgovor na to pitanje prati nas i briga o tome kakva nam frizura treba, a kako saznaje portal Srećna republika, postoji nekoliko osnovnih tipova frizure, koji karakterišu naš izbor. Za naš portal je na ovu temu govorio i frizer koji se od najranijih godina bavi ovom temom. 

Marčelo Mura, bio je frizer u Italiji, gde je zajedno sa svojim saradnicima razvio sredstva za negu kose koji bi omogućili da kosa bude zdravija i lepša. On je svoj brend doveo u Srbiju, a tom prilikom nam je otkrio kakve frizure postoje i gde se u svetu lepote kose nalaze Srpkinje:

- Kada pričamo o frizurama, može se reći da postoje neka tri osnovna tipa. Francuski, engleski i italijanski. Engleski je nekako previše zategnut i zalizan, kosa je ravna i ravno sečena, sa druge strane francuski stil karakteriše ta neka razbarušenost koja izgleda donekle kao da se o kosi uopšte ne brine. Italijanke su negde između ova dva. Nisu previše neuredne, ali nisu ni stegnute kao Britanke. Po onome što sam video u Srbiji čini se da su Srpkinje najbliže Italijankama. Vašim ženama je stalo da lepo izgledaju, ali ne vole da budu previše stegnute. 

Kakva se vama frizura najviše sviđa? Pišite nam u komentarima.

Komentari (0)