Zdrava i lepa kosa

TAJNA SAVRŠENE KOSE: Namirnice iz vašeg frižidera učiniće je PRELEPOM!

Nekada nije dovoljno da samo odlazite kod frizera, te je neophodno da u telo unosite prave namirnice.

26.11.2021 23:45

TAJNA SAVRŠENE KOSE: Namirnice iz vašeg frižidera učiniće je PRELEPOM!
pexels.com

Savršena kosa ideal je kome teže mnoge žene. Međutim, samo pranje i odlična frizura neće biti dovoljni da ovaj cilj i postignete, te morate da se okrenete još nekim dodatnim sastojcima. Iz tog razloga, portal Srećna republika našao je namirnice koje će vam pomoći da se vaša kosa izgleda apsolutno perfektno, a sve do jednog imate u frižideru i svakako bi trebalo da ih konzumirate.

Orasi

Za mali popodnevni obrok pojedite šaku oraha. Oni sadrže alfa-linolensku kiselinu, koja je esencijalna masna kiselina. Ona je našem telu potrebna i stvara hidriranu i sjajnu kosu, a takođe obogaćuje vašu prirodnu boju.

Crna čokolada

Nikad vam ne treba da izgovor da jedete crnu čooladu. Kroz više tekstova pisali smo o pozitivnom uticaju ove čokolade na naše zdravlje, a sada vam donosimo još jedan. Naime, crna čokolada sadrži antioksidanse, koji sprečavaju oštećenja vaše kose. Odaberite tamnu čokoladu sa minimalno 70 posto kakaa, kako biste iskoristili sva njena pozitivna dejstva.

Zeleni čaj

Popijte dnevno jednu šoljcu zelenog čaja, koji je zbog svojih polifenola, ključ za održavanje zdravlja vaše kose. Osim toga ovaj čaj opušta vaše telo i omogućava vam da lakše zaspite, te ćete se uz njegovo ispijanje osetiti odmornije.

Grčki jogurt

On je pun proteina, kalcijuma i vitamina B5, a pun je i dobrih bakterija za zdravlje krajeva vaše kose. Iz tog razloga zapamtite da možete da se osmežite uz ovaj napitak i postanete još lepše.

Borovnice

Prepune su antioksidansa koji blagotvorno deluju na vašu kosu. Konzumirajte borovnice sa vremena na vreme, te osim što ćete uživati u ukusu i u svoje telo unositi neophodne vitamine, kao dodatnu nagradu dobiti i besprekornu kosu.

 

Komentari (0)