URADI SAM FRIZER

DA KUĆNI BUDŽET PREŽIVI DO SLEDEĆE POSETE FRIZERU: Kako prekriti izrastak za par sekundi?

Sve dame koje se farbaju znaju taj osećaj. Kosa par nedelja nakon farbanja izraste i pojavi se ta grozna traka između vašeg temena i ostatka kose. Žene koje biraju nijansu sličnu prirodnoj boji su blagoslovene jer razlika nije toliko primetna. Međutim, dame koje svoju kosu blajhaju ili pak farbaju u znatno tamnije tonove imaju posebnu vrstu izazova. Sede vlasi je bolje i da ne spominjemo. Ali, budite bez brige, jer vas portal Srećna Republika savetuje kako da zakamuflirate izrastak u svega par koraka.

22.11.2021 12:14

DA KUĆNI BUDŽET PREŽIVI DO SLEDEĆE POSETE FRIZERU: Kako prekriti izrastak za par sekundi?
unsplash.com

Ako želite da vam kućni budžet bude zahvalan i da produžite vreme između dva odlaska frizeru, portal Srećna Republika sa vama deli savete kako da sakrijete izrastak i produžite trajanje boje na vašoj kosi.

U zavisnosti od toga koliko brzo vam kosa raste, otprilike dve ili tri nedelje nakon farbanja počeće da se pojavljuje izrastak u blizini temena. Farbanje se preporučuje jednom mesečno ili čak jednom na svakih 6 nedelja, u zavisnosti od kvaliteta i debljine dlake. Stoga bi odlazak u salon na svakih 15 dana bio ne samo štetan za vašu kosu i kožu glave, već i presuda za vaš novčanik.

Naravno, parfimerije su prepune inovativnih preparata, u obliku maskare ili spreja, koji prikrivaju izrastak i to je svakako jedna od opcija koja vam se nudi. Ovi proizvodi dolaze u više nijasni, tako da možete da kupite proizvod koji je najbliži boji vaše farbane kose i mirni ste do sledećeg pranja. Sa druge strane, možete da stavite i preliv, bilo kod kuće ili kod frizera, ali obe ove opcije nisu baš tako pristupačne ali ni dostupne svima, pogotovu ako ste u žurbi a u poslednjem trenutku primetite kako vam izrastak “bode oči”.

Postoje dva trika, za svetliju i tamniju kosu. Oba koriste proizvode koje svaka dama ima pri ruci, pristupačni su i u svega par sekundi će prikriti izrastak i vašoj kosi povratiti sjaj do sledeće posete salonu.

Za svetliji izrastak

pexels.com

Svetliji izrastak prikrijte senkom za oči

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tad u pomoć pritiče senka za oči što sličnije nijanse prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrastak i on se privremeno neće toliko videti. Takođe, ako imate ravnu kosu, frizure sa talasima i loknama su dobre za prikrivanje izrastka, jer se on manje primećuje na kosi koja ima neravnu teksturu, te je možda baš ovo trenutak da promenite način na koji stilizujete kosu i eksperimentišete malo do sledećeg farbanja.

Za tamniji izrastak

Ukoliko ste ofarbali kosu u nijansu svetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suvo pranje ili bebi puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastku i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom, kao na primer onom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru kako ste planirali. Ako imate tanku kosu i nanesete šampon za suvo pranje, on će vašoj kosi dati volumen, te je dobar za postizanje krupnijeg izgleda pletenica, koje su sa druge strane odlična frizura za skrivanje izrastka.

Savet plus:

unsplash.com

Perite kosu hladnijom vodom kako bi vam boja potrajala

Inače,ukoliko želite da boja na kosi potraje duže, izbegavajte pranje kose u vrućoj vodi, jer što je ona hladnija, bolja je za dugovečnost boje. Nekoliko dana pre farbanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomažu da se boja bolje uhvati. Takođe, suzdržite se od pranja kose nekoliko dana nakon farbanja, savetuje portal 24sata.hr.

Komentari (0)