TAJNE LEPE KOSE

ZAŠTO TREBA SPAVATI SA PLETENICAMA: 5 tajni bujne kose koja krasi Indijke

Svi znamo da žene poreklom iz Indije imaju divnu, bujnu, zdravu i sjajnu kosu. Mi vam otkrivamo šta je to čini ovakvom.

18.11.2021 18:45

ZAŠTO TREBA SPAVATI SA PLETENICAMA: 5 tajni bujne kose koja krasi Indijke
pexels.com

U indijskoj kulturi, postoji verovanje da kada žena spava sa raspletenom kosom, izloženija je negativnim energijama. Ako izuzmemo tradiciju, u stvarnosti postoje realni razlozi zašto je ovo dobro, a Srećna vam donosi pet blagodeti odlaska na spavanje sa upletenom kosom.

1. Sprečava ispucale krajeve

Šišanje kose privremeno će pomoći s ispucalim krajevima, ali ako ne napravite nikakve promene u rutini nege kose, pramenovi oštećene kose ponovno će se pojaviti. Ispucali krajevi nastaju kada koristite jake hemijske proizvode ili prečesto sušite kosu, a način na koji spavate takođe može utecati na zdravlje i lepotu kose. Držanje kose u pletenicama, dok spavate, smanjuje trenje, štiteći pramenove od oštećenja.

2. Kosa će izgledati sjajnije

Kosa je potrebna vlaga kako bi izgledala najbolje. Mnogo je razloga zašto ona ne može da zadrži vlagu, čak može i da pomalo dehidrira preko noći. Pletenje kose pre spavanja pomaže da se zadrži preko potrebna vlaga jer struktura pletenica održava hidrataciju u kosi, piše portal 24sata.hr.

3. Olakšava raščešljavanje kose

Ako redovno pletete kosu pre spavanja, to pomaže da je ujutro lakše raščešljate. Osim što će vam uštedeti vreme koje trošite na raspetljavanje kose, pletenje osigurava da manje opadanje i čupanje vlasi kada se češljate.

4. Prirodan način da sprečite vlasi koje štrče

Anti-frizz proizvodi vam mogu pomoći da privremeno ukrotite te frustrirajuće naelektrisane vlasi koje štrče, ali su prepuni hemikalija, pa čak mogu i prozrokovati izbijanje akni. Pletenje kose jednostavan je i pristupačan način da spriječite “naelektrisanu” kosu.

5. Može pomoći vašoj kosi da brže raste

Kada kosa postane slaba i lomljiva, lako se može otkinuti, i tako sprečiti  da imate kosu iz svojih snova. Pored toga što je lepa i uredna frizura, pletenje pletenice vam može pomoći u izbegavanju stilizovanja kose pomoću toplote i upotrebe hemikalija, što će zauzvrat učiniti da ona postane jača.

Komentari (0)