Tetka Saveta

DA HLEB UVEK BUDE SVEŽ: Trik da sprečite njegovo buđanje!

Većina ljudi voli da jede svež hleb, ali ponekada se desi da se nagomila ili stoji danima i žao vam je da ga bacite. Da biste sprečili njegovo buđanje, evo šta bi trebalo uraditi.

09.09.2022 10:00

DA HLEB UVEK BUDE SVEŽ: Trik da sprečite njegovo buđanje!
pexels.com

Hleb je osnovna namirnica i nijedno domaćinstvo ne može da zamisli obrok bez njega. Neko ga jede više dok ga drugi izbegavaju, ako su na dijeti. Mnoge domaćice koje imaju višak vremena i vole da pripremaju hranu, spremaju hleb kod kuće, radije nego da ga kupuju u supermarketima. 

Hleb iz prodavnice je često je pun konzervanasa, koji mu produžavaju rok trajanja. Ipak, treba znati da postoji vreme koliko će on ostati svež. Ukoliko ga držite na toplom i tamnom mestu, vrlo je verovatno da će da se ubuđa za nedelju dana. Zato je važno pravilno ga čuvati kako bi duže trajao, a vi uštedeli novac.

 

 

Zamrznite hleb

Društvenim mrežama kruže razni saveti koje su isprobali korisnici istih pa je jedan od takvih bio i da se zamrzne hleb. Ovo smo probali i zaista deluje. Hleb ima isti ukus i svežinu kada se odmrzne.  Ako zamrznete hleb čim ga kupite, ukus će mu biti svežiji kada se odmrzne. Regularan način za odmrzavanje hleba je da ostavite da odstoji sat do dva i imaće potpuno isti ukus i svežinu. Postoji i praktičniji način za odmrzavanje.

 

Najjednostavniji način da se hleb i lakše odmrzne je da ga pre zamrzavanja  isečete  na kriške i da ga tako stavite u frižider, jer nećete morati da odmrzavate celu veknu već koliko vam je potrebno.

Ukoliko duže stoji zamrznut i isečen može da se osuši, ali je ipak dobar za produžavanje roka trajanja na nekoliko dana, bez da izgubi na kvalitetu.

Odmrznite ga i uz pomoć mikrotalasne pećnice 

Najpraktičniji savet za odmrzavanje za one koji nemaju mnogo vremena na raspolaganju je da uzmu veknu hleba i stave je u mikrotalasnu pećnicu.  Zatim, treba  uzeti kesu koju malo pokvasite kako bi samo bila vlažna i prekrijete hleb. Uključite mikrotalasnu pećnicu na par sekundi i dobićete isti hleb kao iz pekare. Svež i mekan kao da je tada ispečen.

Sada znate da ne morate da proveravate u kutiji za hleb da li je on i koliko svež ili da trčite do radnje, kako biste kupili jedan svež. Zamrznite ga i koristite kada budete želeli, jednako isto kao i ostala peciva i kolače.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)