Tetka Saveta

NEOBIČAN NAČIN ZA UŠTEDU, STAVITE OVO U ZAMRZIVAČ I SMANJITE RAČUN ZA STRUJU: Trik koji će vas koštati NULA dinara!

Korist je višestruka, a trošak ne postoji.

12.10.2024 11:25

NEOBIČAN NAČIN ZA UŠTEDU, STAVITE OVO U ZAMRZIVAČ I SMANJITE RAČUN ZA STRUJU:  Trik koji će vas koštati NULA dinara!
Schutterstock

Frižider i zamrzivač se ubrajaju u energetske vampire i u proseku oni su odgovorno za šestinu mesečne potrošnje struje u kući. Naravno, ti aparati uvek moraju da budu uključeni i to povećava potrošnju. Međutim, postoji jednostavan trik za uštedu, a sve što vam treba jeste nekoliko flaša sa vodom.

Ovo ne samo da će obezbediti efikasniji rad frižidera (jer on manje struje troši kada je puniji), već će pomoći da se održi stabilnija temperatura, čime se smanjuje potreba za čestim uključivanjem i isključivanjem.

Pravo osveženje

Osim što pomažu da se održi stabilna temperatura u zamrzivaču ili frižideru, flaše obezbeđuju rashlađenu vodu kad god je potrebno, a posebno su korisne tokom toplijih dana.

Shutterstock

Trik koji će vas koštati nula dinara pomoći će vam da uštedite iako vaš frižider radi neprestano 

Efikasno pakovanje štedi energiju

Ispravno pakovanje hrane pre smeštanja u zamrzivač takođe može značajno da smanji potrošnju energije. Korišćenjem hermetički zatvorene ambalaže ili vakuumskih kesa maksimalno smanjuje pristup vazduha hrani, čime se sprečava stvaranje inja i osigurava efikasnije hlađenje.

Redovno odmrzavanje 

Nakupljanje leda u zamrzivaču je značajan faktor koji doprinosi većoj potrošnji energije. Redovno odmrzavanje održava zamrzivač u optimalnom stanju, povećava njegovu efikasnost i smanjuje nepotrebnu potrošnju energije, piše Express.

Ovaj jednostavan trik može doneti značajne uštede u domaćinstvu i doprineti očuvanju energije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)