Jela sa mesom

ČITAVOG ŽIVOTA POGREŠNO PRŽIMO SLANINU?! Neobičan trik poznatog kuvara postao HIT, samo ovako ćete dobiti najukusniji obrok! (VIDEO)

Savršen izbor za jak doručak, ali i za ručak, zašto da ne?!

05.10.2024 12:00

ČITAVOG ŽIVOTA POGREŠNO PRŽIMO SLANINU?! Neobičan trik poznatog kuvara postao HIT, samo ovako ćete dobiti najukusniji obrok! (VIDEO)
Shutterstock

Bez hrskave, pržene slanine nema klasičnog britanskog doručka, ali i srpskog. Ali, koliko puta vam se dogodilo da prepečete slaninu i ona se pretvori u bezukusno parče slanog mesa. Poznati kuvar Kameron Tomson ima super rešenje, a ključna je voda.

Slanina je brzo jutarnje rešenje, ubacite je u tiganj, obrnete nekoliko puta i to je to. Međutim, u većini slučajeva ćete dobiti gomilu prepečene slanine koja nema ukus kakav želite.

Tomson na početku svog viralnog videa koji je objavio na TikToku navodi da je najveća greška koju ljudi prave što peku slaninu na previsokoj temperaturi. A priprema najbolje slanine koju ste probali u životu, kako ju je Kameron nazvao, je veoma jednostavna. Počnite s hladnim tiganjem, u njega ubacite komade slanine i prelijte ih vodom. Ringlu uključite na srednju jačinu. Posle otprilike tri minuta, voda će početi da ključa.

- Želite da slaninu još malo krčkate, i ako ima previše mehurića, još malo smanjite temperaturu ringle. Okrenite slaninu nekoliko puta i dobićete mekanu slaninu koja se topi u ustima i koja ima bogat ukus. Za one koji vole malo hrskaviju varijantu, neka produže pripremu za nekoliko minuta - objašnjava Tomson, prenosi Express.

Nakon što je jedan od komentatora napisao da njemu slanina uvek uspeva u rerni koja je podešena na 350 stepeni, i da priprema traje petnaestak minuta, Tomson mu je odgovorio:

- Rerna je dobra za velike količine slanine, ali za male porcije, moj metod je mnogo brži i dobijate bolji rezultat - zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)