Tetka Saveta

KAKO DA OČISTITE BUĐ U KUPATILU: U ovo sredstvo se kunu sve domaćice, evo kako da ga napravite same!

Napravite u jednoj bočici sredstvo koje će oporaviti vaš dom.

31.01.2024 16:40

KAKO DA OČISTITE BUĐ U KUPATILU: U ovo sredstvo se kunu sve domaćice, evo kako da ga napravite same!
shutterstock.com

U većini domova u Srbiji, buđ se povremeno pojavljuje u kupatilima zbog visoke vlažnosti prostorije. Međutim, postoji prirodno rešenje za ovaj problem, a nije u pitanju neko hemijsko sredstvo koje se kupuje u prodavnici.

Svi potrebni sastojci za tečnost za čišćenje buđi se već nalaze u vašem domu. Potrebno je samo da pomešate sledeće sastojke:

- 1 šolja vode
- 1 šolja alkoholnog sirćeta
- Kašičica sode bikarbone
- Sok od pola limuna

shutterstock.com

kako očistiti buđ u kupatilu


Kada pomešate sve ove sastojke, dobijenu tečnost sipajte u bočicu sa raspršivačem i poprskajte direktno na površinu zahvaćenu buđi. Nakon toga, ostavite da odstoji 10-15 minuta, a zatim oribajte sunđerom tretirano mesto. Na kraju, isperite sve vrućom vodom i prebrišite suvom krpom.

Kako sprečiti povratak buđi

Da biste sprečili ponovno pojavljivanje buđi, preporučljivo je da ponavljate ovaj postupak dva puta mesečno. Ovo će pomoći da se održi higijena kupatila i spreči povratak neželjenog problema.

Ovo prirodno rešenje ne samo da je efikasno u uklanjanju buđi, već je i ekološki prihvatljivo i bezbedno za korišćenje u vašem domu. Isprobajte ga i uverite se sami u njegovu efikasnost!

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)