Tetka Saveta

KAKO OPRATI PROZORE TOKOM ZIME: Ne čekajte proleće, ovo je efikasan način čišćenja okna bez magljenja i smrzavanja! (FOTO)

Jedan od trikova je korišćenje alkoholnog rastvora i sredstava protiv smrzavanja.

28.01.2024 13:10

KAKO OPRATI PROZORE TOKOM ZIME: Ne čekajte proleće, ovo je  efikasan način čišćenja okna bez magljenja i smrzavanja! (FOTO)
shutterstock.com

Tokom zime prozori se brzo zapljaju usled snega, kiše i durgih atmosferskih prilika. Hladnoća i niske temperature mogu izazvati magljenje stakla što će ih dodatno uprljati. Većina domaćica čeka proleće da malo otopli kako bi oprala prozore a do tad spoljni svet gleda kroz zamazana i prljava okna.

Ukoliko vas nerviraju prljavi prozori tokom zime ne morate čekati tolije dane. Srećna republika vam otkriva na koji način možete efikasno očistiti prozorska okna bez magljenja i smrzavanja.

shutterstock.com

Nemorate čekati proleće da biste oprali prozore

Brzo sušenje

Pre nego što počnete sa čišćenjem prozora tokom zime, važno je da se dobro pripremite. Proverite vremensku prognozu kako biste pronašli dan kada je spoljna temperatura najviša. Idealno je prati prozore kada je temperatura iznad nule, jer će to sprečiti da se prozor zaledi što otežava čišćenje i dodatno stvara mrlje po staklu. 

Koristite toplu vodu prilikom pranja prozora tokom zime. Topla voda će pomoći da se lakše očiste i uklone naslage prljavštine sa stakla. Takođe, koristite specijalno sredstvo za pranje prozora koje je namenjeno za niske temperature. Ova sredstva su posebno formulisana kako bi sprečila magljenje i smrzavanje vode na staklu.

pexels.com

Važno je da koristite sredstva protiv smrzavanja ili alkoholni rastvor za pranje

 

Jedan od trikova za pranje prozora tokom zime je korišćenje alkoholnog rastvora. Pomešajte vodu i alkohol u bočici sa sprejem, pa koristite ovaj rastvor za čišćenje prozora. Alkohol će pomoći da se spreči stvaranje leda i magljenje na staklu.

Kako biste izbegli stvaranje mrlja prilikom sušenja prozora, koristite mikrofiber krbu ili sunđer koji dobro upija vodu. Brzo i efikasno sušenje je ključno tokom pranja prozora zimi kako bi se izbeglo stvaranje leda na staklu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)