Tetka Saveta

JEDAN SASTOJAK IZ KUHINJE PERE PROZORE KAO LUD: Bolji je od sirćeta, čudesno uklanja najupornije fleke a ne treba vam ni krpa

Priprema ove tečnosti vrlo je jednostavna, a efekti su blistavo čisto staklo bez mnogo muke.

01.09.2023 11:02

JEDAN SASTOJAK IZ KUHINJE PERE PROZORE KAO LUD: Bolji je od sirćeta, čudesno uklanja najupornije fleke a ne treba vam ni krpa
pixabay.com

Pranje prozora je jedan od onih dosadnih i napornih poslova u kući koji ne voli ni jedna žena. Zbog toga mnoge dame pokušavaju da pronađu najefikasniji i najbrži način da se obavi ovaj posao.

Pored brojnih hemijskih sredstava za pranje prozora sve više žena odlučuje se da koristi sirće, rakiju čak i sodu bikarbonu za uklanjanje upornih mrlja. Ali, postoji još jedan sastojak iz kuhinje koji pere prozore kao lud, a efekti su blistavo čisto staklo bez mnogo muke. 

Recept i primena

Kako tvrde brojni eksperti za čišćenje na društvenim mrežama najefikasniji i najbrži način da se operu stakla na prozorima je crni čaj. Ovaj omiljeni napitak mnogih ljudi bogat je taninskom kiselinom koja čudesno uklanja i najupornije fleke sa stakla koje ostaje čisto i blistavo. Za ovu vrstu čišćenja nije vam potreban sunđer čak ni krpa!

Umesto krpe koja najčešće ostavlja male fine dlačice po staklu najbolje je koristiti stare novine onako kako su to nekad radile naše mame ili bake. 

Ukoliko u kući ipak nemate novine onda upotrebite mikrofiber krpu koja će pokupiti višak čaja sa stakla i uglancati ih bolje od sirćeta. 

Priprema ovog čudesnog sredstva za pranje prozora je vrlo jednostavna. 

Sastojci:
  • 2 čaše  obične vode 
  • 8 kesica crnog čaja
Priprema:

Vodu sipajte u dublju posudu i kad provri dodajte kesice čaja, poklopite i ostavite da se tečnost poptpuno ohladi. Sipajte čaj u bocu sa raspršivačem i jednostavno isprkajte prljave prozore čajem, a potom ih izglancajte novinama ili mikrofiber krpom. isti postupak ponovite i sa druge strane stakla i ostaćete prijatno iznenađeni koliko su vaši prozori blistavo čisti.    

BONUS VIDEO:

Komentari (0)