Tetka Saveta

SVE VIŠE ŽENA STAVLJA SUNĐER ZA SUDOVE U ZAMRZIVAČ: Razlog će vas potpuno iznenaditi kao i njegova namena!

Čim osetite neprijatan miris odmah ga bacite i uzime novi.

19.12.2023 12:00

SVE VIŠE ŽENA STAVLJA SUNĐER ZA SUDOVE U ZAMRZIVAČ: Razlog će vas potpuno iznenaditi kao i njegova namena!
shutterstock.com

Svako domaćinstvo ima barem nekoliko sunđera koji se koriste za pranje sudova i eventualno ribanje kuhinje. Međutim, žene širom sveta su poludele za neobičnim trikom i sve više njih sunđer za sudove stavlja u zamrzivač. Mnogi su zbunjeni jer im nije jasno čemu to služi. Srećna republika vam otkriva zašto se ovo dešava.

Pixabay

Sunđer može da ima i drugačiju namenu osim za pranje sudova i ribanje

Kako se čisti i čuva?

Sunđeri su neophodni za efikasno čišćenje i pranje ne samo sudova već i za razne druge kućne poslove. Međutim, malo koja domaćica zna da sunđer za sudove može da se upotrebi na druge načine ali je potrebno da se pre toga stavi u zamrzivač.

Preporuka je da koristite potpuno nove i neupotrebljene sunđere. Pre zamrzavanja, operite ga da omekša a potom ga stavite u hermetički zatvorenu kesicu i stavite u zamrzivač.

Na ovaj način sunđer za pranje sudova se pretvara u praktično pakovanje za instant led. Može se koristiti za modrice, groznicu ili čak za održavanje temperature u frižideru.

Za razliku od komercijalnih rashladnih gelova, smrznuti sunđer se može odmrznut i koristiti na uobičajen način za pranje sudova ili ribanje. Veličina sunđera je vrlo praktična pa neće zauzimati previše mesta u zamrzivaču. 

pexels.com

Sunđeri su stalno mokri zbog čega su leglo bakterija

 

Podsećamo, sunđeri za pranje sudova spadaju u vrlo oapsne predmete u kuhinji, stalno su vlažni pa brzo pokupe razne bakterije koje mogu biti opasne za ljudsko zdravlje. Da biste ovo iznegli što češće ga čistite. Najbolji način jeste da ga jednostavno ubacite u mikrotalasnu pećnicu koja će ubiti sve bakterije.

Ako nemate mikrotalasnu možete ga ostaviti u vodi u koju ste sipali limunov sok i sirće preko noći, a zatim ga osušiti. Inače, da bi vam sunđer potrajao što duže nemojte ga nikad držati unutar sudopere gde stalno dolazi u dodir sa vodom i bakterijama već kad završite sa pranjem sudova dobro ga iscedite ostavite van sudopere.

Dobro očuvan i redovno čišćen sunđer može da potraje i do mesec dana. Čim osetite da neprijatno miriše odmah ga bacite i uzmite novi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)