Tetka Saveta

OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA: Kuvarica otkrila na koji način da čuvate krastavce kako bi što duže ostali hrskavi i sveži!

Jedan od važnih koraka je da ih ne skladištite u originalnom pakovanju.

26.01.2024 09:30

OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA: Kuvarica otkrila na koji način da čuvate krastavce kako bi što duže ostali hrskavi i sveži!
Printscreen/TikTok/katcancook

Konzumiranje voća i povrća je osnova za zdrav način života i pravilnu ishranu, a to će potvrditi i mnogi stručnjaci koji podrazumevaju da dnevno imate porciju nekog voća ili povrća u svojim obrocima ili užini. Ipak, kada obezbedimo ove hranljive namirnice za izvestan period, nekada može biti pravi izazov održati ih što duže svežim. Koliko god pazili na te namirnice, dešava se da postanu buđave i da praktično bacite sa tim povrćem i novac koji ste na to potrošili u kantu za smeće

Ukoliko imate ograničen budžet to može biti prava noćna mora, prenosi Miror.

shutterstock.com

Mnogi ne znaju kako pravilno upravljati sa nekim povrćem kako bi očuvali njegovu svežinu

 

Naravno, društvene mreže su pune saveta i trikova koje mnogi dele kako bi zadržali svežinu nekih proizvoda. Ipak, kada saveti dolaze direktno od kuvara to ima poseban uticaj. Poznata kuvarica Ket podelila je na TikTok platformi jedan recept koji će mnogim domaćicama promeniti život. Ova ljubiteljka hrane je otkrila kako možete na jednostavan način zadržati svežinu krastavaca  čak i kad su stari 10 dana. 

- Pokazaću vam trik kako da čuvate krastavce da ostanu sveži i lepi ali i hrskavi i da ne omekšaju za tri dana. Ne volim da bacam hranu. Prva stvar koju treba da uradite je da izvadite proizvod iz ambalaže u kojoj dolazi. Način na koji se proizvodi transportuju često nije način kako oni treba da se skladište. Izvadite ga iz zatvora- rekla je ona u svojoj objavi pratiocima.

Sledeći korak koji treba da uradite, prema rečima kuvarice, jeste da isperete ovo povrće vodom i da ga obrišete ubrusom. Ona je u svojoj objavi objasnila kako su kiseonik i voda najveći neprijatelji krastavca i previše ili premalo bilo kojeg od njih može imati negativan uticaj.

- Krastavci su puni vode. To znam zar ne? Ono što treba da uradimo je da upijemo vlagu. Prvo ćemo uzeti silikonsku kesu. Napravićemo moju malu vreću za spavanje od papirnog ubrusa. Stavite isprane i osušene krastavce i zatvorite ih i stavite u frižider. Papirni ubrus će pomoći da upije višak vlage a krastavci će ostati sveži duži - napominje ona.

@katcancook Replying to @lovinlife97 money saving cucumber storage tip 🥒 #producestorage #budgetgroceries #budgetgrocerytips ♬ Cooking show, cute piano violin - ISAo

Ljudi su bili oduševljeni ovim trikom pa su mnogi potvrdili kako ovaj trik odlično deluje.

- Utvrdila sam da papir za pečenje deluje bolje od papirnih peškira. Ne znam zašto, ali probajte.

- Ovo radim kako bi korijander ostao svež. Pustim ga da se malo osuši pre nego ga stavi u torbu ali ne da bude potpuno suv i traje dugo.- bili su neki od komentara.

Mnogi su se složili kako su izvrsni trikovi koje mnogi dele na ovoj platformi od velike pomoći domaćicama i generalno svima u životu, jer o takvim praktičnim savetima ne mogu nigde čuti osim iiz iskustava drugih.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)