Odrasli

VODA IZ OVE BILJKE ČINI ČUDA ZA STOMAK! Pomaže u gubljenju kilograma, ubrzava probavu i sprečava nadutost

Mnoge biljke koje koristimo kao začine u kulinarstvu daju sjajne efekte i kada je izgled u pitanju. Možda vam reč "korijander" ne zvuči atraktivno, ali dobrobiti koje daje sigurno će vas zanimati

09.05.2022 12:00

VODA IZ OVE BILJKE ČINI ČUDA ZA STOMAK! Pomaže u gubljenju kilograma, ubrzava probavu i sprečava nadutost
unsplash.com

Većina domaćica ne može da zamisli neka jela poput supe bez korijandera i rado koriste ovu biljku kao začin. Ona ne samo što daje poseban ukus jelima, već ima i lekovita svojstva. Njene benefite svi ističu poput jačanja imuniteta, dobra je za detoks organizma, a nije zanemarljiv ni pozitivan uticaj koji ima na skidanje kilograma. Ova biljka potiče iz Južne Evrope, ali je otkrivena i na Istoku. Zbog svoje posebne arome svi kvari širom sveta je rado dodaju svojim specijalitetima.

Voda od korijandera koja se dobija utapanjem semenki ove biljke ili njihovim kuvanjem posebno je efikasna za gubitak kilograma. Korijander je pun antioksidanasa i vitamina poput C, A i K koji imaju protivupalno dejstvo i pomažu u jačanju imuniteta. Osim toga, oni su zaduženi za pravilno funkcionisanje probvnog sistema i održavaju mikrobiom u crevima u kontroli.

Voda od korijandera

Kašiku korijandera stavite u staklenu flašu, a onda u nju nalijte do vrha vodu. Ostavite preko noći da odstoji u frižideru, a kada tečnost dobije smđkastu boju, procedite je i spremna je za kozumiranje.

Vodu je najpoželjnije piti u jutarnjim časovima  i odlična je za regulisanje probave, ističe mbg.com

Čaj od semenki

Ukoliko želite bolji rad creva ili imate problem sa nadutošću, nije loše da napravite čaj koji će podstaknuti lakše izbacivanje tečnosti iz organizma.

Sipajte kašiku usitnjenih semenki u 3 litrevruće vode. Ostavite da odstoji oko pola sata, a nakon toga konzumirajte.

unsplash.com

Čaj će vam podstaknuti izbacivanje viška tečnosti iz organizma

Čaj od listova

Ovu lekovitu biljku možete iskoristiti i na drugi način. Njene listove takođe možete upotrebiti ukoliko imate alergiju. Na ovaj način možete ublažiti njene simptome, a sprema se jednostavno. Usitnite listove u količini 2 kašike pa to prelijte sa 250ml vruće vode. Kada neko vreme odstoji i ohladi se pijte čaj tokom celog dana.

unsplash.com

Listovi korijandera podsećaju na list peršuna

Čaj za mršavljenje

Za ovaj čaj koji ima odlične efekte za skidanje kilograma biće vam potrebno mešavina više sastojaka. Zakuvajte 5 šoljica vode sa pola kašičice kumina, pola kašičice korijandera i komad đumbira dužine oko 1,5cm. Kuvajte na laganoj vatri, a zatim ga možete prebciti u termos i piti tokom dana. Krenite ujutru kako bi videli efekte mršavljenja.

Čaj koji se priprema od semenki ove lekovite biljke dobar je i za probleme sa želucem, kod grčeva, dijareje pa čak i hemoroida.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)