Tetka Saveta

AKO NE VOLITE DA PEGLATE VEŠ ONDA JE OVO SPAS ZA VAS: Fenomenalan trik za izglačanu garderobu bez upotrebe pegle! (FOTO)

Žene tvrde da su na ovaj način sačuvale živace, vremene i uštedele struju.

26.10.2023 12:00

AKO NE VOLITE DA PEGLATE VEŠ ONDA JE OVO SPAS ZA VAS: Fenomenalan trik za izglačanu garderobu bez upotrebe pegle! (FOTO)
Foto: Shuterstock

Opeglan veš je pokazatelj dobre higijene i vođenja domaćinstva, međutim za neke od nas i najgora noćna mora. U nedostatku vremena mnoge žene gomilaju opran veš sve dok gomila ne postane toliko velika da moraju da se late pegle i onda peglaju satima. Čak i ako birate materijale koji se ne gužvaju ostaju košuje, posteljina i stvarčice koje ne mogu bez peglanja. 

Da bi sebi skratile muke i višečasovnog stajanja pored daske, pojedine žene su odlučile da eksperimentišu ili primene savete koje su čule kako bi sebe poštedele višesatnog peglanja.

Shutterstock

Mnogim ženama je peglanje prava noćna mora

Zrinka, kako se predstavlja na TikTok mreži, često deli praktične trikove ženama kako da sebi olakšaju poslove u domaćinstvu. Ona je otkrila kako na jednostavan način ima uvek opeglanu odeću bez upotrebe pegle. Kako je objasnila, nakon pranja veš dobro protrese, poravna rukom i posloži ga u lavor. Ostavlja ga tako oko pola sata a onda ga raširi na sušilicu i kako tvrdi dobije opeglanu odeću kao da je satima peglala.

Mnoge žene  nisu krile oduševljenje ovim njenim savetom. 

- Ja to radim već 20 godina.

- Ja protresem samo pre širenja.

- Ja to radim 40 godina i provereno radi.

- Super ideja, hvala.

- Ovo moja mama primenjuje otkad znam za sebe, jedino što pegla su košulje- bili su neki od komentara

Iako je većina žena bila oduševljena ovim trikom bilo je i onih koje su rekle im ovo ne odgovara kad veš suše u mašini za sušenje jer moraju dva puta da slažu opran veš.

Bilo je i onih koje su poručile da je dovoljno dobro protresti odeću, staviti je na sušenje i da nema potrebe za slaganjem. Jedna od korisnica joj je rekla da dobro deluje i loptica od aluminijumske folije i da čini magiju.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)