Tetka Saveta

MUČITE SE DA KROZ IGLU ZA ŠIVENJE PROVUČETE KONAC? Ovaj trik rešava sve vaše probleme!

Domaćice nisu ni svesne da je jednu od najzahtevnijih veština u šivenju iglom moguće savladati samo pomoću jedne četkice za zube.

04.10.2022 10:01

MUČITE SE DA KROZ IGLU ZA ŠIVENJE PROVUČETE KONAC? Ovaj trik rešava sve vaše probleme!
Foto: Shutterstock

Velika većina žena se makar jednom u životu susrela s problemom da kroz glavu igle za šivenje što lakše i što brže provuče konac. Onaj ko je to pokušao sa tanjim iglama odlično zna koliko to može da bude prava noćna mora.

Ni najoštriji vid ne pomaže u savladavanju te veštine koja, osim zdravih očiju, zahteva i veliku koncentraciju, spretne ruke i dobru procenu kako se na najbolji način snaći s koncem čija se ivica "rascvetava". Mnogi zato pokušavaju da taj poslić odrade okretanjem glave igle što bliže izvoru svetla, a mnogi se koriste i starim dobrim izlizivanjem ivice konca što, složićete se, i nije baš najhigijenskiji način za obavljanje tog zadatka. Međutim, verovatno bi malo koja domaćica rekla da joj u postupku uvlačenja konca u iglu može pomoći jedna četkiza za zube.

Na društvenim mrežama pojavio se trik koji je oduševio mnoge i koji je pokazao da je taj proces uz malo korišćenja moždanih vijuga, nikad jednostavniji.

Naime, dovoljno je na dlačice jedne četkice za zube staviti konac i preko njega pozicionirati rupu igle. Kada se dlačice pritisnu iglom konac će se sam provući kroz rupicu. A evo kako to izgleda u praksi. 

- Mama! Vidi šta sam našla na Tiktoku - 

- Vi ste poklon od Univerzuma -

- Imam 63 godine. Svi ovo znaju sem mene -

- Poslala sam ovo svojoj baki - komentarisale su žene na TikToku. 

Korisnici mreže bili su šokirani saznanjem, a mnogi su se složili da je to najveći izum koji su otkrili u skorije vreme. Neki od korisnika popularne društvene mreže su priznali da su saveti sa TikToka zlata vredni.

- Još jedna pobeda TikToka - zaključila je jedna korisnica.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)